Leerlingen Ambelt exposeren in Public - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Leerlingen Ambelt exposeren in Public

Zwolle – Met beschilderde krukken en schilderijen exposeren leerlingen van de Ambelt, school voor (voortgezet) speciaal onderwijs, de komende tijd in grandcafé Public in Zwolle. De kunstwerken zijn gemaakt in het kader van ‘This Is Special’; een jaarlijks terugkerend project dat het culturele talent van de leerlingen stimuleert, tentoonspreidt en daarmee tegelijkertijd geld ophaalt voor het goede doel.

Onder inspirerende begeleiding van CKV-docente Jamila Op den Kamp schilderen de leerlingen dit jaar meesterwerken uit de kunstgeschiedenis op krukjes. De krukjes zijn te koop en de opbrengst ervan is bestemd voor Serious Request. “De intentie van dit project is om de leerlingen aan het creëren te krijgen. Dat helpt onze leerlingen in hun sociaal-emotionele ontwikkeling. In de CKV-les is er veel vrijheid is waardoor de leerlingen meer met elkaar samenwerken en leren om meer van elkaar te accepteren”, Aldus Jamila Op Den Kamp.

This Is Special heeft in het verleden al veel bijzondere projecten opgeleverd. Zo voerden leerlingen het toneelstuk ‘Romeo & Juliet’ op, schilderden zij met bezoekers van het IJsbeelden Festival en brachten zij een heuse muziek-CD uit. De leerlingen hebben in de loop van de jaren ruim €15.000,- opgehaald voor Serious Request.

This is Special is ook te volgen via facebook.

Artikel delen: