Jaarlijkse Kerstdiner in de WRZV Hallen

Jaarlijkse Kerstdiner in de WRZV Hallen

Zwolle – Op zaterdag 22 december 2018 organiseren de Vrienden van de Herberg het jaarlijkse kerstdiner in de WRZV Hallen voor mensen met een minimum inkomen en voor iedereen die behoefte heeft aan een gezellige kerstavond.

Het kerstdiner is een initiatief vanuit de Vrienden van de Herberg. De Vrienden willen met dit initiatief, zoals alle andere jaren, de mensen die moeilijk kunnen rondkomen of in een kwetsbare positie verkeren een warme en gezellige kerstavond aanbieden.

“Het is natuurlijk elk jaar een hele uitdaging, maar dankbaar werk om te mogen organiseren. We zijn nog op zoek naar sponsoren die een bijdrage willen leveren. Hartverwarmend is natuurlijk de (financiële) steun, die wij afgelopen jaren hebben gekregen van vele particulieren, bedrijven en organisaties. Zonder deze steun of hulp van anderen gaat het niet lukken, daar is het kerstdiner te groot voor geworden. Hopelijk weten we het met hulp van anderen ook dit jaar weer te kunnen bekostigen”, vertelt Joop van Ommen, voorzitter van Vrienden van de Herberg.

In de warme en tot een gezellige kerststal omgebouwde WRZV wordt voor liefst 500 gasten de tafel gedekt. De gasten worden aan tafel geserveerd en bediend door circa 100 vrijwilligers, die zich ieder jaar belangeloos inzetten om de gasten een fantastische kerstavond te bezorgen. Het hoofdgerecht wordt in de vorm van een lopend buffet aangeboden. Het menu bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.

De avond wordt komende editie muzikaal wederom bijgestaan door het Zwolse duo HedSet met Ed de Jong en zangeres Lizette van Kuik, die belangeloos komen optreden voor de aanwezige gasten.

Bij vertrek ontvangen de gasten uit de handen van de organisatie Kerst Zwolle een fantastisch en goedgevuld kerstpakket mee naar huis.

“Elk jaar was en is het een grote uitdaging om ook weer voldoende kerstpakketten te krijgen voor het groeiende aantal bezoekers. Gelukkig worden wij ook dit jaar weer door Kerst Zwolle geholpen. Het is fantastisch om te mogen zien dat deze vrijwilligers met ondersteuning van vele Zwollenaren wekenlang bezig zijn samen met winkeliers om de pakketten goed gevuld te krijgen”, benadrukt Freddy Eikelboom.

Wilt u het kerstdiner ook financieel ondersteunen?

Op dit moment hebben de Zwolse bedrijven Brouwers Accountants, NOVON Schoonmaak, Arslan Ter Wee Advocaten en Werkplan financiële steun toegezegd en is derhalve nog een kleine 3000 euro nodig om de begroting rond te krijgen.
Wilt u het kerstdiner ondersteunen met een financiële bijdrage? Dat kunt u onder vermelding van ‘kerstdiner 2018’ uw donatie overmaken op bankrekeningnummer NL69RABO0110031539 t.n.v. Vrienden van de Herberg.

Een handje meehelpen bij de voorbereiding of op de avond zelf? Stuur uw aanmelding naar info@vriendenvandeherberg.nl

Het kerstdiner begint om 18:00 uur en wordt gehouden in de WRZV Hallen, Buitengasthuisstraat 8, te Zwolle. Zaal is open vanaf 17:00 uur. Deelname kerstdiner is gratis en aanmelden is noodzakelijk. Voor aanmelden kunt u bellen met 038-4226129 of een mail sturen naar info@vriendenvandeherberg.nl

Artikel delen: