Programmeerevent voor kinderen op 10 november in Zwolle - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Programmeerevent voor kinderen op 10 november in Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 10 november krijgen zo’n 100 kinderen de kans om aan vier soorten programmeersessies deel te nemen tijdens het programmeer/robotica event Devvox4kids

Tijdens deze uitvoering van Devoxx4Kids volgen kinderen tussen de 10 en 14 jaar interactieve workshops. Leren programmeren lijkt complex door het bestaan van allerlei verschillende programmeertalen. Maar deze workshops hebben het doel om kinderen spelenderwijs op verschillende manieren te laten leren wat er mogelijk is met computers.

Software-ontwikkelaar Luminis en Hogeschool Viaa hebben de handen ineengeslagen om een Devoxx4kids-event te organiseren in Zwolle. Op zaterdag 10 november 2018 zijn kinderen uit de regio uitgenodigd om te leren programmeren tijdens een Devoxx4Kids-event. Zij worden daarbij ondersteund door workshopleiders van Luminis en studenten van de Pabo van Hogeschool Viaa.

Het leermateriaal dat wordt gebruikt is ontwikkeld door medewerkers van organisator én software-ontwikkelaar Luminis en gebaseerd op werkvormen, oefeningen en lessen uit de praktijk van de Devoxx4kids-beweging. Ze gaan dit keer aan de slag met robots van lego, explosies bouwen in Minecraft, het bouwen van een eigen game ‘Versla de Ogers’ en de GPS-positie van hun mobiel volgen via Internet of Things.

Deze editie van Devoxx4Kids wordt mede mogelijk gemaakt door Hogeschool Viaa. Directeur van de Pabo Wilfred de Vries: “Als pabo-opleiding van Viaa ondersteunen we graag initiatieven die kinderen in aanraking laten komen met techniek, IT en innovatie. Devoxx4Kids is hier een mooi voorbeeld van. Tegelijkertijd is het ook voor onze pabo-studenten die meehelpen tijdens de dag goed om te zien wat kinderen van deze leeftijd allemaal kunnen op dit gebied en een mooie manier om intensief kennis te maken met een onderwerp als programmeren en robotica.

Devoxx4Kids is al een aantal keer georganiseerd in het westen en midden van Nederland. Het initiatief wordt nu in Zwolle georganiseerd bij Hogeschool Viaa.
Devoxx4kids is een wereldwijde beweging die zich tot doel stelt om kinderen te leren programmeren. Eerder organiseerde Luminis succesvolle edities van Devoxx4kids in Apeldoorn en Enschede.

Bekijk hier de aftermovie van de vorige editie: https://www.youtube.com/watch?v=0CjCP4N5q50

Artikel delen: