Zwolse Vogelmarkt maakt doorstart met nieuwe organisatie

Door Redactie

Foto: Libéma

Zwolle – Onlangs maakte Vereniging de Volièrevriend, die de Zwolse Vogelmarkt 34 jaar heeft georganiseerd, bekend te stoppen met het evenement. De Vogelmarkt was te grootschalig geworden voor de vereniging die de markt jarenlang met vele vrijwilligers heeft georganiseerd.

Dit nieuws sloeg in de wereld van de vogelliefhebbers in als een bom. De markt in Zwolle was twee keer per jaar een ontmoetingspunt voor vele liefhebbers en de uitgelezen mogelijkheid om nieuwe vogels of producten voor de hobby aan te schaffen. De markt werd bezocht door duizenden liefhebbers uit binnen en buitenland en het einde van de markt werd door sommigen zelfs bestempeld als een ramp.

Niet lang nadat dit nieuws naar buiten was gebracht werd Toni Denneboom, directeur Libéma beurzen en evenementen Noord en Oost, benaderd door de firma Heesakkers. Met hun bedrijf JH Bird products waren zij al vele jaren als standhouder aanwezig op de Zwolse Vogelmarkt. Naar aanleiding van alle berichten uit de media en de vele reacties uit de vogelwereld of het niet mogelijk was om de markt op een andere manier door te laten gaan besloten zij om de organisatie van de markt voort te zetten.
Toni Denneboom is blij dat het gelukt is om de Zwolse Vogelmarkt voor Zwolle te behouden. “Met de firma Heesakkers hebben we een partij gevonden die als deelnemer op nationale en internationale evenementen opereert. Zodoende hebben zij veel kennis van de branche en weten zij precies wat er speelt in de markt. Dit in combinatie met onze ervaringen op het gebied van het organiseren van evenementen ben ik ervan overtuigd dat we de Vogelmarkt nog vele jaren kunnen voortzetten”.

IJsselhallen Zwolle en JH Bird products zullen bij de organisatie van dit evenement gezamenlijk optrekken. Daarnaast kan er nog gebruik worden gemaakt van de expertise en inzet van vrijwilligers van Vogelvereniging de Volièrevriend. De nieuwe website www.zwollevogelmarkt.nl is gelanceerd en deelnemers kunnen zich vanaf 1 december inschrijven. Zaterdag 23 februari vindt de Zwolse Vogelmarkt voor het eerst plaats onder leiding van de nieuwe organisatie en kunnen liefhebbers weer uren ronddwalen langs de enorme collectie vogels en overige benodigdheden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)