VV Berkum
VV Berkum

Berkum blaast Teuge van veld

Zwolle – Berkum bleek in de eerste ronde van de strijd om de Districtsbeker Oost enkele maatjes te groot voor derdeklasser Sportclub Teuge, dat in een sportief maar nogal eenzijdig duel met een 8-1 nederlaag naar huis werd gestuurd. “We hebben direct vol gas gegeven en als het dan al zo snel 2-0 en 3-0 staat is het eigenlijk al gespeeld. Het krachtsverschil was wel heel groot,” constateerde Berkum-trainer Raymond Schuurman.

Seconden na de aftrap leek er door een communicatiefoutje in de Berkum-defensie even een stuntje in te zitten voor de bezoekers, maar de Zwolse hoofdklasser nam al snel de regie in handen. Na vijf minuten zorgde dat voor drie opeenvolgende corners en bij de laatste kon Thom Kooke van dichtbij de 1-0 binnen tikken. Even daarna werd de verdediging van Teuge aan stukken gereten en gaf Yannick Kaluzi het beslissende tikje: 2-0. Toen Kooke in de 20e minuut, na een mooie combinatie met Chris van der Meulen en Kaluzi, voor 3-0 zorgde waren de kaarten eigenlijk al geschud, al kwam er vóór rust geen verandering meer in de stand.

Na de hervatting was er echter nog maar nauwelijks afgetrapt of Berkum nam verder afstand. Rechtsback Yoram Zandvliet gaf na een rush goed voor en zag dat Kaluzi die voorzet tot 4-0 promoveerde. Nadat de Zwollenaren enkele opgelegde kansen lieten liggen was het in de 56e minuut opnieuw raak, toen Hoeseb Yakob aan het eind van een goed ingestudeerde vrije trap stond en de 5-0 op het scorebord bracht.

Slechts enkele minuten later was Kaluzi er weer als de kippen bij om de 6-0 binnen te tikken en even daarna zorgde Yakob, na een fraaie opmars van de snelle linksbuiten Michel van Aggele, voor 7-0. Daarmee was het leed voor de bezoekers nog niet geleden want Kaluzi kon, opnieuw na goed voorbereidend werk van Van Aggele, met zijn vierde goal van de avond ook nog de 8-0 binnen prikken.
Berkum leek op weg naar dubbele cijfers, maar dat bleef Teuge bespaard omdat de thuisclub in de slotfase te slordig omging met de vele kansen. In de slotminuut deed Teuge zelfs wat terug toen Sven Teunissen goed voorzette op Youri Pas, die de 8-1 achter Berkum-keeper Huib Veurink schoot. Gezien het harde werk en de sportieve wedstrijdinstelling van de bezoekers was die eretreffer zonder meer gegund.

Artikel delen: