Thuisverlies PEC Zwolle tegen Willem II

Thuisverlies PEC Zwolle tegen Willem II

Zwolle – PEC Zwolle is er niet in geslaagd om thuis van Willem II te winnen. In de eerste helft moet het twee tegentreffers slikken. Na rust komt het tweemaal terug, maar uiteindelijk stappen de bezoekers met de drie punten van het veld.

Met Vito van Crooij weer terug in de basiself begon PEC Zwolle vol enthousiasme aan de wedstrijd. Het leverde in de eerste acht minuten enkele dreigende momenten op voor het doel van Willem II, maar het waren de bezoekers die de score openden. Damil Dankerlui stond op de juiste plek om de bal binnen te koppen. Niet veel later was het Fran Sol die de score verdubbelde. Zwolle stond voor een helse opgave, maar het kreeg in die eerste helft nog wel wat kansen. De grootste was voor Mike van Duinen, maar hij kreeg de bal niet achter Willem II-keeper Timon Wellenreuther. De rebound van Ouasim Bouy ging naast. Ook een poging van Van Crooij werd door Wellenreuther uit het doel getikt.

In de tweede helft ging PEC Zwolle vol voor de aansluitingstreffer. Van Duinen en Bouy werden gevaarlijk, maar kregen de nul niet van het scorebord. Een prima aanval over de rechterkant leverde dan toch de 1-2 op van Vito van Crooij, na goed voorgeven van Kingsley Ehizibue. Even was er hoop, maar al snel kopte Sol de 1-3 binnen uit een hoekschop. In de slotfase kreeg PEC Zwolle nog wel kansen om het duel weer spannend te maken. Zo werd een bal door Willem II, uit een hoekschop, van de lijn gehaald en een poging van Zian Flemming ging net over het doel. Niet veel later werd het toch nog 2-3 via Flemming. Met de steun van de Zwolse aanhang, die in de extra tijd nog gingen staan voor PEC Zwolle, perste de thuisploeg er nog een slotoffensief uit. Een vrije trap van Gustavo Hamer in minuut 97 leverde nog het meeste gevaar op, maar die bal spatte uiteen op de lat.

Over twee weken speelt PEC Zwolle opnieuw in het MAC3PARK stadion. Op zaterdag 24 november wordt er om 18.30 uur afgetrapt. Tegenstander is ADO Den Haag. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: