Opnieuw groei schoolhandbaltoernooi Zwolle

Zwolle – Op woensdag 14 november vindt de 12e editie van het schoolhandbaltoernooi Zwolle plaats. Vanaf 13.30u tot 17.30u strijden ruim 230 basisschoolkinderen (groepen 5/6) om de titel Zwolse handbalkampioen. Met 31 teams van 23 verschillende scholen is dat opnieuw een stijging in vergelijking met 28 teams vorig jaar. Het handbaltoernooi is een samenwerking tussen Landstede Sportcentrum, Travelbags HV Zwolle, Topfit fysiotherapie en SportService Zwolle.

Het aantal deelnemers bij het schoolhandbaltoernooi blijft door de jaren heen stijgen. De Travelbags Handbal Vereniging Zwolle is daar erg blij mee: “Het is ontzettend goed om te merken dat er steeds meer animo is voor onze sport. Binnen de vereniging werken we er hard aan om deze sport voor iedere Zwollenaar aantrekkelijk te maken. Dat de jeugd door middel van deze schooltoernooien al zo betrokken raakt is fantastisch!” vertelt Bernd Huizing Travelbags HV Zwolle. Ook SportService Zwolle is trots op dit resultaat: “Het is mooi om te zien dat niet alleen de deelname aan de toernooien stijgt, maar ook de voorbereidende clinics groeien bijna uit hun jasje. Dat kan maar één ding betekenen: handbal leeft in onze stad!” zegt Marco Welink, event manager SportService Zwolle.

Programma
13.30u – 17.20u Wedstrijden – locatie Landstede Sportcentrum
17.25u Prijsuitreiking door Wethouder M. van Willigen.

Bij alle sportactiviteiten wordt naar Fair Play gestreefd. Dit gebeurt bij iedere sportactiviteit maar ook bij de grotere sportevenementen komen we de hoofdafspraken na. Net als bij andere schoolsporttoernooien wordt ook bij dit handbaltoernooi extra aandacht gegeven aan een respectvol, eerlijk en sportief toernooi daarbij iedereen mag mee doen. De Fair Play mascotte Joep komt langs om alle deelnemers te stimuleren aan de volgende regels mee te doen:
• We hebben Respect voor elkaar, de materialen en de omgeving;
• We spelen Eerlijk volgens de regels;
• We spelen Sportief, ook als het even niet zo goed gaat;
• Iedereen kan en mag Meedoen.

Artikel delen: