Hét Grote Sinterklaasfeest voor Zwolse gezinnen met een laag inkomen - Foto: Jan Burgman
Foto: Jan Burgman

Hét Grote Sinterklaasfeest voor Zwolse gezinnen met een laag inkomen

Zwolle – Op woensdagmiddag 21 november staat het Landstede Sportcentrum op zijn kop, want dan is Hét Grote Sinterklaasfeest. Zwolse gezinnen met een laag inkomen worden verrast met een musical en activiteiten, ze krijgen lekkers en de kinderen krijgen een gloednieuw cadeau t.w.v. € 10,- (door hun ouders uitgezocht).

Volgens de Armoedemonitor 2018 kent Zwolle in totaal 6400 huishoudens die op of onder het sociaal minimum leven. Het gaat om 2.100 kinderen. Voor Hét Grote Sinterklaasfeest meldden zich bijna 900 kinderen aan. Rob Teitsma van de Zwolse Stichting Kind in Beeld: “Dit is het achtste jaar dat we Hét Grote Sinterklaasfeest op deze manier vieren en we zien de aanmeldingen groeien. Dat is aan de ene kant triest, maar het geeft ook aan dat we de doelgroep beter weten te bereiken en dat zij ons beter weten te vinden!”

En dat is maar goed ook, want de plannen van Stichting Kind in Beeld voor aankomend jaar zijn groots. Bert Teitsma, voorzitter van de stichting: “We willen het hele jaar leuke uitjes organiseren. Afgelopen jaar startten we i.s.m. de Ladies Circle Zwolle Hét Grote Zomerfeest en de plannen voor volgend jaar liggen al weer op de plank. Maar dat kunnen we alleen dankzij de bijdrage van sponsoren, partners en donateurs.”

Afgelopen jaar organiseerde de stichting naast Hét Grote Zomerfeest andere activiteiten en dat willen ze minimaal evenaren. Zo mochten vorig jaar kinderen naar Turn-Up in Hedon, organiseerden ze samen met Sportservice Zwolle de KUSZ Sportweek 2018 voor kinderen die om wat voor reden dan ook, niet met zomervakantie gaan. Ook waren er gratis kaarten voor een voorstelling op het Stadsfestival. De uitjes zijn altijd compleet. Naast de entree, worden bijvoorbeeld ook een hapje en een drankje aangeboden. “Het gaat er om dat de kinderen even een dagje geen zorgen hebben en met het hele gezin kunnen genieten. De lach op die gezichten is onbetaalbaar!”, aldus Teitsma.

U kunt helpen deze kinderen een onvergetelijke Sinterklaas te bezorgen. Doneer € 10,- (of meer of minder) en geef een kind uit Zwolle een Sinterklaascadeau. U kunt doneren via de https://stichtingkindinbeeld.nl/doneren/ of maak een bedrag over aan Stichting Kind in Beeld op NL91RABO 0305 2862 26.

Artikel delen: