Atleten THOR Zwolle massaal naar Survivalrun Vollenhove - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Atleten THOR Zwolle massaal naar Survivalrun Vollenhove

Zwolle – Afgelopen zaterdag 10 november gingen atleten van THOR Zwolle massaal naar de leuke, dichtbij zijnde maar pittige Survivalrun Vollenhove. Sommigen liepen de eerste race van hun leven, de meerderheid verbeterde hun eerdere resultaten en de atleten in de Topklasses manifesteerden zich wederom bij de top van Nederland. In Vollenhove stond een nat en gevarieerd parcours klaar van 5, 8 en 13 km.

Bij de jeugd maakte Gwen Kelderman weer furore door continue in de kop van de wedstrijd hard te lopen en te klimmen met tegenstanders die gemiddeld 2 jaar ouder zijn. Uiteindelijk zat de hoofdprijs er niet meer maar stelde ze de 2e plaats wel veilig. Bij de Jeugd Survival Run 12-14 jaar jongens wist Quinten Bierenbroodspot zich met een 16e plaats bij de top 20 van Nederland te plaatsen.

Veel volwassenen vanuit de ObstacleFit groepen namen in groepjes deel aan de race in Vollenhove. Bij ObstacleFit combineer je Bootcamp met Obstakels en was deze race een mooi doel om naartoe te trainen. Sommige Thorianen verrasten. Zo behaalde trainer en atleet Rik van het Klooster een 5e plek op de 5km en legden Jordie ter Steege en Erik-Paul van der Kolk beslag op een 3e plek bij de koppelrace 8km. Bij de 13km recreanten gaf trainer Berend Feldbrugge het goede voorbeeld door als 2e de bel te rinkelen bij de finish. Hiermee liet hij de Thorianen Menno Damhuis (5e) en Gerbrand Blijenberg (6e) achter zich.

De Topklasse Middenlange Survivalrun (MSR) kreeg over een parcours van 13km een aantal pittige lange klimcombinaties voor hun kiezen. Daarbij kwam nog eens de factor koud water bij waardoor er nog meer aanspraak gemaakt werd op doorzettingsvermogen. Desondanks behaalde Kim Lammers bij de dames een keurige 13e plek. Bij de heren verloor favoriet en heersend Nederlands kampioen Thom van Cappellen de hoogste trede doordat hij zijn schoen verloor in een hindernis. Tot dit moment was het stuivertje wisselen aan kop met Jesse de Heer uit Doorn die zijn voorsprong na dit ‘schoenverlies’ niet meer afstond en met 1uur en 22min een hele snelle tijd neerzette.

Bij de Topklasse Korte Survivalrun (KSR) liet de oude rot Jeroen Schuurman zich weer gelden met een puike 6e plek bij de sterke categorie 40+. In dezelfde klasse bij de dames behaalde Ivelina Starreveld zelfs een 3e plek. Bij de senioren maakten Robert Ruiter en Niels van Luttikhuizen eindelijk de sprong naar de top 40. De meeste opzien baarde echter atleet en trainer Niels Wieringa. Hij had net iets meer dan een uur nodig voor het parcours van 8km. Bij de laatste twee hindernissen merkt hij dat hij alles gegeven had. De souplesse was verdwenen en op het tandvlees sleepte Niels deze prestatie zijn eerste klassering bij de beste 10 van Nederland binnen. Uiteindelijk een prachtige 6e plek met nog maar anderhalve minuut verwijderd van het erepodium.

Diverse Thorianen ontdekten individueel of met elkaar in Vollenhove de sport Survivalrun maar de meesten verbeterden hun persoonlijke prestaties door er specifieker voor te trainen.

Artikel delen: