Overige politieberichten Zwolle

Op de Ceintuurbaan werd in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 maart een 24-jarige autobestuurder aangehouden, omdat hij onder invloed reed. Hij blies 455 ug/l bij de ademanalyse op het bureau en kreeg daarvoor een rijverbod van vier uren en een proces-verbaal.

Een 16-jarig meisje uit Zwolle heeft bekend, dat zij zaterdag 1 maart brand stichtte in een prullenbak in het park naast de Grevelingen, nabij de Merwedelaan. In overleg met justitie zal worden bepaald of zij voor een Halt-straf in aanmerking komt.

In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 maart werd aangifte gedaan van diefstal uit een bedrijf aan de Schrevenweg. Om binnen te komen werd een raam ingeslagen. Er werd een beeldscherm weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Aan de Harm Smeengekade werd een 41-jarige automobilist uit Zwolle zaterdagochtendvroeg 1 maart aangehouden voor rijden onder invloed. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 380 ug/l. De man kreeg een rijverbod van drie uren en een proces-verbaal.

 

Een 21-jarige automobilist uit Wezep die deze nacht aangehouden werd aan de Potgietersingel blies 520 ug/l bij de ademanalyse op het bureau. De beginnend bestuurder mocht zeven uur niet rijden en kreeg een proces-verbaal. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

 

Vrijdagmiddag 29 februari werden een 35-jarige en een 50-jarige man uit Zwolle in het park De Weezenlanden aangehouden voor openbare dronkenschap. Beiden waren niet aanspreekbaar door het gebruik van alcohol. De 35-jarige man lag languit in gebroken glas en had als gevolg daarvan wonden aan zijn gezicht, handen en polsen. Op het bureau werden ze behandeld door een GGD-arts.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. ‘Glaasje op, laat je rijden’, ‘BOB’ en meer van dat soort termen lijken bij teveel mensen nog totaal onbekend helaas :'(


    ⚠️ Meld

  2. Gewoon een groep vrijwillegers en 1 of 2 politieagenten bij alle uitvalswegen, elke vrijdag- en zaterdagavond. De vrijwillegers doen de controle, en de politie schrijft de bonnen uit.


    ⚠️ Meld

Reageer