Campagneteam ‘Rijden Zonder Invloed’ komt naar Be Quick ‘28

Door Redactie

Zwolle – Iedereen weet dat rijden onder invloed gevaarlijk is. Toch stappen er nog steeds mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken. De campagne ‘Rijden Zonder Invloed’ heeft als doel om rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen – en de gevolgen daarvan – sterk te verminderen.

Op 24 november komt het campagneteam naar Zwolle om zowel voetballers als supporters van Be Quick ’28 bewust te maken van de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer. Het campagneteam is op zaterdag 24 november aanwezig bij Be Quick ’28. Tijdens dit bezoek zal het BOB-team bezoekers aanspreken en worden zij uitgenodigd voor de BOB-quiz. Deze quiz staat in het teken van BOB sport en is bedoeld om kennis over de negatieve gevolgen van rijden onder invloed over te brengen. Na deelname wordt er een presentje uitgedeeld.

Het campagneteam is op pad in Overijssel en Gelderland met activiteiten op allerlei locaties, zoals festivals en evenementen en (rij)scholen. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is. Op de website www.rijdenzonderinvloed.nl is meer informatie te vinden.

Autorijden vraagt om een heldere blik. Stap dus niet met alcohol, drugs en zware medicijnen achter het stuur. Als je deze middelen wel hebt gebruikt, zorg dan dat je op een andere, veilige, manier thuiskomt. Vanuit de campagne worden automobilisten op allerlei plekken opgeroepen om deze afspraak te maken. Doe ook mee door op www.rijdenzonderinvloed.nl op de speciale button te klikken.

De campagne is een initiatief van het ROV Oost-Nederland. Het ROV Oost-Nederland is in Gelderland en Overijssel dé partner voor verkeersveiligheid. Met hun kennis van verkeersveiligheid en van het gebied brengen zij de juiste partners bij elkaar en initiëren ze projecten. Ze richten zich daarbij op gedragsbeïnvloeding van de weggebruikers. De ambitie? Iedereen elke dag weer veilig thuis! Het ROV Oost-Nederland is een initiatief van de provincies Overijssel en Gelderland.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)