DHL Express investeert 11 miljoen in nieuwe vestiging in Zwolle

DHL Express investeert 11 miljoen in nieuwe vestiging in Zwolle

Zwolle – De nieuwbouw van het Service Center van DHL Express op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle heeft zijn hoogste punt bereikt. Wethouder de Heer en Ronald Leunisse, managing director van DHL Express in Nederland, onthulden daartoe een bord in de top van het gebouw. De nieuwbouw vergt een investering van 11 miljoen euro en zal in het voorjaar van 2019 in gebruik worden genomen. Er is werkgelegenheid voor ruim 130 medewerkers.

Wethouder René de Heer sprak bij de onthulling verheugd: “Wij zijn blij dat nu opnieuw een internationale speler van belang hier een tweede vestiging gaat bouwen. DHL onderstreept met zijn keuze het grote belang van Hessenpoort als grootschalig en strategisch bedrijventerrein voor de regio Zwolle. De goede bereikbaarheid van Hessenpoort is daarbij zeker een belangrijke factor geweest.” Ronald Leunisse, Managing Director DHL Express Nederland: “Met dit nieuwe Service Center investeren we in de capaciteit en kwaliteit van onze dienstverlening in het noorden van Nederland, wat onze klanten verzekert van een onderscheidende expresservice waarmee de hele wereld wordt bereikt. Tegelijkertijd bieden we onze medewerkers een optimale werkomgeving aan, die bovendien volgens de hoogste normen van duurzaamheid is gebouwd.“

Met directe luchtverbindingen vanaf Schiphol staat het noorden van Nederland via dit Service Center in directe verbinding met de rest van de wereld; en dat binnen 24 uur tot hoogstens enkele dagen. De groei in internationaal expresvervoer zet DHL ertoe aan capaciteit uit te breiden en te innoveren in materieel, gebouwen en processen. Het gaat om het vijfde nieuwe Service Center in Nederland in amper drie jaar tijd. Eerder vonden de activiteiten in Zwolle plaats vanuit een andere DHL-vestiging op Hessenpoort in Zwolle, die daar overigens gewoon gehuisvest blijft.

In lijn met zijn ambitieuze milieudoelstellingen om tegen 2050 emissievrij te zijn, kiest DHL ervoor om dit nieuwe Service Center te bouwen en te exploiteren volgens de hoogst geldende duurzaamheidseisen. Het gebouw zal voldoen aan het BREEAM-duurzaamheidskeurmerk ‘outstanding’ en wordt daartoe uitgerust met voldoende zonnepanelen om zelfvoorzienend te zijn qua stroom en bovendien gasloos uitgevoerd. De bouw wordt gerealiseerd door Aan de Stegge Twello B.V.

In het Service Center komt een automatische sorteerinstallatie en er zijn 30 docks voorzien voor het laden en lossen van bestelauto’s. Daarnaast worden er fietscontainers geladen voor de DHL City Hub in Groningen. Dat is een vestiging in het centrum, van waaruit met name fietskoeriers de binnenstad verzorgen. Speciaal voor deze vorm van duurzame stadsdistributie zijn containers ontwikkeld die in Zwolle worden geladen en per bestelwagen en speciale trailer naar Groningen gaan. De containers kunnen daar eenvoudig op een containerfiets, de zogenaamde Cubicycle, worden geplaatst. Ook in Zwolle wordt met de Cubicycle gereden en volgend jaar is Leeuwarden is aan de beurt.

Artikel delen: