Prins Sybren gaat “deurdonderen” met de Deurzakkers

Prins Sybren gaat “deurdonderen” met de Deurzakkers

Zwolle – Vrijdagavond 16 november is om “ 11 over 11” is de 51e prins van CV de Deurzakkers, Prins Sybren, bekend gemaakt. De traditionele “Deurzakker” ontbrak maar terwijl de introductie film afspeelde kwam een motorrijder in lederen pak en met helm op tevoorschijn en wees de Hoogheid aan. De teamgenoten van Prins Sybren zijn T&T(Heleen van Balen en Jolanda Mooiweer). Met optredens van blaaskapel Pardoes en Raymond Smit weer een superavond in stadsresidentie Bloopers!

Uiteraard moest voorafgaand aan de opkomst de abdicatie plaatsvinden van Prins Ballie I. De Vorsten hebben na een avond beraad weer snode plannen gesmeed om de hoogheid op een ludieke manier te abdiceren. Het thema “Bal” is natuurlijk niet verassend maar wel toepasselijk! Om met een sportief element te beginnen mocht Prins Ballie op een skippybal een parcours afleggen, dwars door de volle zaal en weer terug naar het podium om omgekleed te worden als “Kok”. De ballen waren niet aan te slepen afgelopen carnavalsseizoen, dus de opdracht aan de aftredende hoogheid om zelf er maar eens een paar te maken voor de vorsten, vers gehakt, verse eieren, paneermeel, lekker mengen en kijken of er iets rond van gemaakt kan worden wat lijkt op een bal.

De leus van Prins Ballie werd tijdens een uittreden wel eens “iets anders” dan oorspronkelijk bedacht. Ook vrijdagavond de uitdaging om de leus: “Wij bint no effen geen chauffeur moar wij goan d`r veur !!” 3 keer snel achter elkaar uit te spreken. Tot slot is er door de adjes Breur en Junior met watervaste stift een “Ballie” op zijn boven-arm getekend in de vorm van een smiley.

Na de abdicatie is de zaal lekker los gegaan met zanger Raymond Smit en de DJ om het “gat” naar de op-komst te overbruggen en te spanning op te voeren. Met Muziek van Pardoes is tussentijds Ballie I officieel opgenomen in het Vorstendom

Tegen “11 over 11” wordt een film gestart, de countdown loopt, en komt een motorrijder in lederen pak en helm de zaal inlopen richting het podium, in plaats van de helm af te doen gaat hij zoekend de zaal in naar de nieuwe hoogheid en zet de 51e Hoogheid op het podium.

Na omgekleed te zijn, de Ambtsketting is omgehangen en de staf overhandigd is worden de adjudanten TT geïnstalleerd, en leest Prins Sybren de proclamatie voor. Zijn leus is: Carnaval met Prins Sybren, de motor van de Deurzakkers!!

Vol overgave speelt Pardoes De Zwollenaar na het voorlezen van de proclamatie Prins Sybren. Nadat de Raad van 11, vorsten en Hof op de opkomstmuziek Beatcrooks “Deurdonderen” de polonaise hadden ingezet zijn de felici-taties begonnen. Zoals gebruikelijk werd het feest in stadsresidentie Bloopers/Shotto tot in de late uurtjes met pardoes, Raymond Smit en de huis DJ Dennie.

Prins Sybren, Sybrand van Balen, 60 jaren jong, getrouwd met Heleen en 3 kinderen is een Servicetechnicus bij Heluto, heeft veel met de motor(sport), maar voetbal en Zwarte Piet zijn vrijetijdsbestedingen van Sybrand.

Adjudant T, Heleen van balen, 36 jaar getrouwd met de Hoogheid, komt uit Zwollekerspel, een echte carnavalsvierder.

Adjudant T, Jolanda Mooiweer, vriendin Vorst Toppie 44. Moeder van Amy-Lynn, opgegroeid met carnaval, werkzaam bij Scania.

Artikel delen: