Succesvolle sponsoravond bij korfballers Sparta Zwolle - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Succesvolle sponsoravond bij korfballers Sparta Zwolle

Zwolle – Bij korfbalclub Sparta Zwolle was het afgelopen vrijdagavond een drukte van belang. Tijdens deze clubavond waren sponsoren en selectiespelers uitgenodigd om in ontspannen sfeer vooruit te blikken op het aanstaande zaalseizoen.
Bestuurslid PR en Sponsoring Dennis Compayen heette de gasten welkom: “Ik ben blij met deze speciale avond en de komst van zoveel belangstellenden. Het is een goede ontwikkeling dat we de korfballers centraal zetten en dat we hen in verbinding brengen met de sponsoren.”

Daarna introduceerde gastheer Maarten Schelling de volgende spreker, niemand minder dan Herman van den Belt, trainer en hoofdcoach van Landstede Basketbal. Hij nam de aanwezigen in een bevlogen en interactieve presentatie mee in zijn filosofie op teamsport en basketbal en hij zag ook verbinding met de korfbalsport. Van den Belt: “Ik ben heel geïnteresseerd in de korfbaltrainingen, omdat ik graag steeds met andere oefenvormen werk. Zo is de balpassing bij korfbal heel belangrijk en daar kunnen wij misschien wel weer wat van meepakken.” Van den Belt was aangenaam verrast toen hij de vraag stelde wie er wel eens bij Landstede Basketbal een wedstrijd had gekeken. Minstens de driekwart van de 60 aanwezigen stak de hand op. Van de Belt: “Het is mooi om te zien dat er hier al een verbinding ligt en dat we meer toeschouwers naar de wedstrijden trekken.”

Na de pauze werd de aandacht gericht op Sparta Zwolle. De voltallige selectie hoorde het vraag en antwoord spel van Maarten Schelling en hoofdcoach Henco Pullen. De doelstelling is duidelijk laat Pullen weten: “Na onze handhaving in de overgangsklasse vorig seizoen willen we dit jaar bij de bovenste 4 eindigen, maar we gaan van wedstrijd tot wedstrijd kijken. Heerenveen thuis is de seizoensopening en daar zullen we echt wat moeten laten zien als we bovenin mee willen doen.” Op de vraag wat Pullen mee nam van de filosofie van de basketbalcoach antwoordde hij het inzicht dat resultaat bereikt wordt door de verbinding van aanwezige kwaliteit en de relaties die de spelers met elkaar hebben. Pullen: “Ik denk dat we door intensiever trainen elkaars kwaliteiten nog beter gaan ontdekken, waardoor een speler die over heeft ten opzichte van de tegenstander beter wordt uitgespeeld.”

Na een informeel spel door de selectie werd de avond afgesloten en was er de ruimte om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten en vooruit te blikken. Al met al een zeer geslaagde avond voor de ambitieuze korfbalclub. Compayen hierover: “We willen met de club verder groeien, een attractief podium bieden op ieders eigen korfbalniveau en natuurlijk met het 1e team op het hoogst haalbare niveau spelen. Om dat te faciliteren zijn sponsorinkomsten nodig en daarom is een avond als deze van groot belang.”

Wil je weten wat sponsoring bij Sparta Zwolle inhoudt of wil je gewoon eens komen kijken, u bent van harte welkom! Mail via komkorfballen@ckvsparta.nl voor meer informatie.

Artikel delen: