FC Zwolle staat week in teken gehandicaptensport

De week van 3 maart tot en met 10 maart staat voor FC Zwolle in het teken van de gehandicaptensport. Voetballers van FC Zwolle zullen verschillende organisaties bezoeken en als aflsuiting van de week zal de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard in het teken staan van de gehandicaptensport.

Deze week bezoeken enkele spelers van FC Zwolle de Twijn, een onderwijscentrum voor leerlingen in de leeftijd van 4 – 19 jaar, met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking. De spelers geven daar een training aan het voetbalteam. Ditzelfde doen zij bij WRVZ de Boog, een zaalvoetbalorganisatie voor spelers/ speelsters met een verstandelijke en/ of lichamelijke beperking.

Bij de thuiswedstrijd van FC Zwolle tegen Fortuna Sittard, op maandag 10 maart aanstaande, staat er een voorwedstrijd van de g-teams FC Driemaster samen met Rontex uit Zwolle tegen FC MEO uit Meppel gepland. Deze voorwedstrijd start om 18:30 uur. Tijdens de rust van de wedstrijd FC Zwolle – Fortuna Sittard zal het welbekende spel JOUW Ballen gespeeld worden door de g-voetballers.

Voorafgaand aan de wedstrijd FC Zwolle – Fortuna Sittard zal er door Fonds Gehandicaptensport worden gecollecteerd bij de ingangen van het FC Zwolle-stadion. Fonds Gehandicaptensport financiert met de opbrengst talloze projecten, zodat lang gekoesterde wensen in vervulling kunnen gaan. Bijvoorbeeld deelname aan een evenement voor gehandicapte sporters, de aanschaf van speciale doeltjes, een zwembadlift of aangepast sport- en spelmateriaal. U sport toch ook graag? Helpt u ook onze gehandicapte sporters op weg? Geef gul, geef lokaal aan deze actie!

Doel van deze actie is erop gericht om g-voetbal meer bekendheid te geven en daarmee de gehandicaptensport op een positieve manier te belichten. De Coöperatieve Eerste Divisie (CED) en haar aangesloten leden (BVO’s) zijn zeer enthousiast en werken dan ook al vanaf 2004 samen met Special Olympics Nederland en Fonds Gehandicaptensport om dit plan uit te voeren.

Wilt u meer informatie over Fonds Gehandicaptensport algemeen, kijk dan op:
www.fondsgehandicaptensport.nl of bel naar: 030 – 65 97 320.

Wilt u meer informatie over Special Olympics, kijk dan op www.specialolympics.nl of bel naar: 030 – 65 97 310.

Voor specifieke vragen over deze actie kunt u zich richten tot:
Jan Gubbels (coördinator betaald voetbal): 06 – 15096498, of per mail te bereiken op: j.gubbels@fondsgehandicaptensport.nl

Artikel delen:

Reageer