Nieuwe en bekende evenementen in Zwolle in 2019

Nieuwe en bekende evenementen in Zwolle in 2019

Zwolle – Tientallen bekende en enkele nieuwe evenementen staan op de kalender voor 2019 die burgemeester en wethouders hebben vastgesteld. Bekend zijn onder meer het Bevrijdingsfestival, Zwolle Unlimited en de Halve Marathon. Daarnaast ook nieuwe evenementen als de Nacht van Zwolle en Bijzonder Zwolle Culinair!

De kalender laat een divers aanbod zien van grote en kleine, oude bekende en nieuwe culinaire, culturele en sportieve evenementen zoals het Stadshagenfestival, Chef’s Revolution, het Stadsfestival, de Bruisweken en de Ster van Zwolle. Na een geslaagde eerste editie keert Veldtrip in 2019 terug als tweedaags evenement bij de Wijthmenerplas. Ook het succesvolle Kattegatfestival in Hanzeland krijgt een vervolg. Nieuw dit jaar zijn Zwolle Pride, een evenement dat zich richt op de emancipatie van LHBTI-ers), de Nacht van Zwolle rond het thema Halloween en het foodevenement Bijzonder Zwolle Culinair!

B en w vinden het belangrijk dat er voor jongeren voldoende muziekevenementen georganiseerd kunnen worden in Zwolle. Op Voorsterpoort worden de nieuwe WRZV-hallen gebouwd, hierdoor is in de loop van 2019 de oude locatie niet meer beschikbaar voor dance events als Kingdance en Dance4Liberation. Daarom is er gezocht naar een andere locatie die goed bereikbaar is dicht bij de stad en waar genoeg geluidsruimte is.

De voormalige ROVA locatie aan de Grote Voort is daarbij als geschikte plek naar voren gekomen. Het college van b en w stelt de gemeenteraad voor dit terrein in te richten als evenementenlocatie, zodat het vanaf het voorjaar 2020 beschikbaar is voor de drie dance-events rond Koningsdag en Bevrijdingsdag. Het terrein krijgt daarnaast een functie als tijdelijk parkeerterrein voor vrachtwagens.

Artikel delen: