Krabbé tentoonstelling kent vliegende start

In de eerste drie weken dat het werk van Jeroen Krabbé er te zien was brachten meer dan 10.000 mensen een bezoek aan Museum de Fundatie in Zwolle. Met ‘Jeroen Krabbé- Schilder, een retrospectieve’ wordt voor het eerst een overzicht gegeven van het oeuvre van Krabbé. Onder de meer dan 250 werken die getoond worden bevinden zich vele nationale en internationale bruiklenen. De tentoonstelling is te zien in Zwolle t/m zondag 1 juni 2008.

Jeroen Krabbé is opgeleid aan de Rietveld Academie en Rijksacademie in Amsterdam. Hij heeft een omvangrijk oeuvre opgebouwd met voornamelijk landschappen die voor een belangrijk deel ontstaan zijn bij zijn vele buitenlandse reizen naar onder meer Marokko, de Verenigde Staten, Rusland, Maleisië, Indonesië en Frankrijk. In Nederland vormen de Overijsselse velden en bossen rond Dalfsen veelvuldig zijn onderwerp. Jeroen Krabbé – Schilder, een retrospectieve is in nauwe samenwerking met de kunstenaar en zijn galerie Francis Kyle (Chelsea, Londen) gerealiseerd.

Tentoonstelling:         Jeroen Krabbé – Schilder, een retrospectieve

Periode:                  11 februari 2008 t/m 1 juni 2008

Locatie:           Museum de Fundatie, Paleis a/d Blijmarkt, Blijmarkt 20, Zwolle

Openingstijden:              Di t/m zo, 11.00 uur – 17.00 uur

Toegangsprijzen:         Volwassenen € 7,50

                        Studentenkaart, CJP, 65+, groepstarief (vanaf 10 personen) € 5,00

                        Jongeren t/m 17 jaar, Museumkaart, Vrienden van de Fundatie, ICOM &

                        Vereniging Rembrandt gratis
Informatie:         www.museumdefundatie.nl of 0572-388188

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Mooi dat er zoveel volk komt!
    De vorige Krabbé-topic is zonder 1 post doorgegaan. 😮 Hier is je post JK! Ook nog ergens een kakker uit Australië over de Krabbé-familie lief beantwoord, dat dan weer wel 8)


    Maak melding

Reageer