KNMI voorspelt sneeuw

Nederland kan zich opmaken voor sneeuwbuien. Dat meldt het KNMI maandag. Op sommige plaatsen kan de komende dagen een paar centimeter sneeuw vallen. 

Het KNMI voorspelt op korte termijn buien. Gecombineerd met de kou kan daar sneeuw bij zitten. Ook onweer en hagel behoren tot de mogelijkheden. Het weerinstituut waarschuwt voor gladheid en raadt mensen aan om de weerberichten extra goed in de gaten te houden. Weblog Zwolle houdt zich, mocht er een prachtig wit laken over Zwolle komen, aanbevolen voor winterse plaatjes.<SCR’+’IPT language=JavaScript type=”text/javascript” ?? ;ord=” + et_ord + ” ?;tile=” + (et_tile++) + ” + dartarguments6 ? src=”http://ad.nl.doubleclick.net/adj/”>

Temperaturen

Er is deze winter relatief weinig sneeuw gevallen, vanwege de milde temperaturen. In drie maanden tijd viel er slechts op vier dagen sneeuw. De winter telt normaal gesproken gemiddeld zeventien sneeuwdagen.

Nog geen enkele keer viel er deze winter een sneeuwdek. Wel viel op 4 januari een klein laagje in het westen en begin februari in het zuidoosten. Eind december was het eveneens op enkele plaatsen wit.

Artikel delen:
Reacties 18

Reageer