VV Berkum
VV Berkum

Berkum naar sterk Excelsior ‘31

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij Excelsior ’31 in Rijssen, een opponent die al weken sterk voor de dag komt en dan ook goed meedraait in de top van de Hoofdklasse B. “Excelsior is absoluut een ploeg om rekening mee te houden,” beseft Berkum-middenvelder Björn Bakker. “Het is een goed team met heel gevaarlijke aanvallers, vorig jaar verloren wij daar dus we hebben nu wel wat recht te zetten.”

Excelsior ’31 eindigde vorig seizoen, na een ijzersterke eerste periode, als negende en voor de Rijssenaren, die altijd mee willen doen voor de hoofdprijs, was dat eigenlijk beneden hun stand. In de nieuwe jaargang begon de ploeg van trainer Peter Wesselink met een 1-2 nederlaag tegen ACV maar in alle daarop volgende 10 wedstrijden bleef Excelsior ongeslagen! De Tukkers staan momenteel op een vierde plaats, met slechts twee punten achterstand op nummer één ACV. De ploeg heeft met Hielke Penterman, die al negen keer scoorde, bovendien de topschutter van de Hoofdklasse B in huis.

Penterman scoorde vorige week niet, maar Excelsior klopte het taaie DUNO wél met 1-3 en liet zo zien dat ook anderen het verschil kunnen maken. De eerste 20 minuten van dat duel waren voor de thuisclub, maar bij de eerste serieuze aanval van de Tukkers werd het 0-1 door Hakim Ezafzafi, na een pass van voormalig Berkum-speler Boy Boeloerditi. Na een half uur verdubbelde Ezafzafi, weer op aangeven van Boeloerditi, de score en kort na rust werd het zelfs 0-3. Ditmaal gaf Ezafzafi puntgaaf af op Boeloerditi, die wel raad wist met die voorzet. DUNO scoorde na ruim een uur via een penalty tegen maar bracht de bezoekers niet meer in de problemen en mocht zelfs niet mopperen dat de nederlaag tegen het slot niet groter uitviel. “We hadden ze een afstraffing kunnen geven,” vond Excelsior-trainer Wesselink dan ook na afloop.
Berkum heeft, na een wat wisselvallige periode, de laatste weken vooral aanvallend aardige dingen laten zien. Na een 3-3 remise bij SC Genemuiden, en een 8-1 ‘walk over’ in de beker tegen Teuge, volgde afgelopen zaterdag een prima 4-2 winst tegen het hoger geplaatste Flevo Boys. In de eerste helft liep een dominant Berkum uit naar een 2-0 voorsprong door twee goals van Johnsen Bacuna en toen Michel van Aggele er kort na rust 3-0 van maakte leek de buit al binnen voor de Zwollenaren. Daar legde Flevo Boys zich echter niet bij neer, want de polderploeg kwam terug tot 3-2 en zette daarna flink aan om nog meer uit het vuur te slepen. Kort voor tijd kopte Berkum-verdediger Jasper van der Stouw echter, uit een corner, de 4-2 binnen en waren de drie punten binnen voor de ploeg van trainer Raymond Schuurman.
Berkum steeg daardoor drie plaatsen op de ranglijst en staat nu zevende. Als de Zwollenaren zaterdag opnieuw winnen blijven ze goed meedoen, maar Berkum weet maar al te goed dat Excelsior uitzicht heeft op de koppositie. “Wij moeten winnen om aansluiting te houden. Afgelopen zaterdag speelden we een heel goede eerste helft, dat moeten we nu eens een hele wedstrijd volhouden,” aldus Björn Bakker.
De wedstrijd Excelsior ’31-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Maurice Paarhuis uit Hellendoorn, die op Sportpark De Koerbelt aan de Arend Baanstraat in Rijssen om 14.30 uur af laat trappen.

Artikel delen: