Wethouder Dannenberg eerste klant Studentaanhuis

Op het stadskantoor van de gemeente Zwolle heeft wethouder J. Dannenberg, wethouder van portefeuille ICT intern, maandag uit handen van Jan Morriën, het eerste certificaat van Studentaanhuis.nl in ontvangst genomen. Hiermee is dhr. Dannenberg officieel de eerste klant. Een ICT-student hielp dhr. Dannenberg direct met een paar computer-probleempjes.

Studentaanhuis.nl biedt, in samenwerking met de gemeente Zwolle, een nieuwe service aan, waarbij de inwoners van Zwolle advies en hulp kunnen krijgen bij al hun digitale vragen. In Zwolle wordt vanaf vandaag drie maanden lang een testperiode gehouden. “Als alles loopt zoals wij verwachten, hopen we dit jaar nog onze service aan heel Nederland te kunnen bieden,” aldus Jan Morriën. “Voorlopig is dit alleen nog weggelegd voor de inwoners van Zwolle. We hopen veel mensen uit de brand te kunnen helpen.”

Vorige week donderdag ontvingen alle huishoudens in Zwolle al een brief en een aanmeldingsformulier in de bus. Hiermee kunnen zij aangeven of zij deel willen nemen aan deze testperiode. Dezelfde avond nog organiseerde Studentaanhuis.nl een ‘digitale crimescène’ op de Melkmarkt in Zwolle. Vele passanten keken bewonderingwaardig toe en reageerden erg positief op deze nieuwe service. Vandaag bleek uit de aanmeldingen al direct hoe groot het animo voor deze dienst is.

Studentaanhuis.nl probeert met deze service ICT-studenten van Hogeschool Windesheim te koppelen aan de huishoudens van Zwolle. Hierdoor krijgen de studenten een goede kans om hun opgedane kennis in praktijk te brengen. Huishoudens krijgen hierdoor professionele hulp of advies voor een zeer betaalbare prijs.

De testperiode loopt tot en met 31 mei aanstaande. Meer informatie over Studentaanhuis.nl kunt u vinden op www.studentaanhuis.nl of door te bellen naar 030 2202960.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Joost
  Dit idee heb ik 6 jaar geleden al besproken met iemand die dit in Zwolle zakelijk wilde gaan opstellen toen nooit meer wat van gehoord. (misschien toen wel eens JOOST op straat zien staan?)
  het is wel byzar dat de Gemeente nu gaat concureren met alle zzp-ICT bedrijfjes in Zwolle!


  ⚠️ Meld

 2. Ik zou graag willen weten waar ik steun kan krijgen van de gemeente Zwolle voor mijn bedrijf. Dit kan ik goed gebruiken nu de gemeente Zwolle een ander bedrijf voorthelpt om 2000 van mijn potentiele klanten aan te trekken.


  ⚠️ Meld

 3. hu?
  Ik kreeg de brief ook van de gemeete, weer een mooi stukje oneerlijke concurrentie…. Volgens mij is dat in deze branche en deze HBO-ers alles behalve nodig. Mijn persoonlijke mening is trouwens dat dit niet thuis hoort bij Hogere Informatica student?? Dit is meer MBO niveau als ik het zo zie. Naja, de standaarden zullen wel verder verlaagd zijn. Mirjan, gelukkig zitten ze niet direct in mijn vaarwater 😛 Naja, dit maakt misschien creatief en ga je ook meer de zakelijke markt in, ies leuk 😉


  ⚠️ Meld


 4. Ik snap jullie reactie niet helemaal. De studenten van onze Hogeschool Windesheim gaan mensen in Zwolle helpen, ik snap wel dat de gemeeente hierbij een handje helpt. En ik ga wel een student langs laten komen…er moet hoognodig een keer naar mijn laptop gekeken worden. Voor die prijs kan je best iemand laten langskomen, normaal betaal je al 35 euro voorrijkosten. Ik vind het dus een top initiatief!!!


  ⚠️ Meld

 5. @ Jobien: ik heb nog niet alleen gelezen maar het lijkt mij ook buitengewoon handig.
  Niet duur ook! Je kunt ook alles negatief benaderen. Zoals met “oneerlijke concurrentie” op de proppen komen. Voorbeelden?


  ⚠️ Meld

Reageer