Menistenbrug voor langzaam verkeer maakt Zwolle nog meer fietsstad

Menistenbrug voor langzaam verkeer maakt Zwolle nog meer fietsstad

Zwolle – GroenLinks Zwolle is blij dat het college heeft doorgepakt met het veiliger maken van de Menistenbrug. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste omwonenden voor het handhaven van de autoafsluiting zijn. Bovendien komt het de verkeersveiligheid te goede.

In juli verzocht GroenLinks-raadslid Norman Finies een onderzoek om de brug bij de Turfmarkt gesloten te houden voor autoverkeer. Dat was al een jaar lang het geval in verband met de verbouwingswerkzaamheden aan de watertoren. Uit het onderzoek dat nu naar voren kwam, blijkt dat het aantal ongevallen scherp is gedaald. Zestig procent van de omwonenden vindt de afsluiting ook een goed idee.

Finies is blij met de uitkomsten van het onderzoek: “Het is mooi dat de wethouder nu ook direct doorpakt. Nu de Menistenbrug het domein wordt van fietsers en voetgangers, is er eindelijk een ononderbroken hoofdfietsroute tussen de Binnenstad en Berkum. De parkeerplaats op de Turfmarkt blijft gewoon bereikbaar, maar wel via een voor iedereen veilige en comfortabele route.”

De Menistenbrug was tot de afsluiting voor autoverkeer in twee richtingen voor autoverkeer bereikbaar, terwijl ook veel fietsers van de brug gebruikmaken. Dit leidde ertoe dat fietsers regelmatig in de verdrukking kwamen. Door de afsluiting wordt niet alleen de brug veiliger, ook op de Turfmarkt en de kruising met de Menistenstraat en de Philosofenallee neemt de verkeersveiligheid toe.

Artikel delen: