Voorbeschouwing PEC Zwolle – ADO Den Haag

Voorbeschouwing PEC Zwolle – ADO Den Haag

Zwolle – Zaterdagavond hervat PEC Zwolle om 18.30 uur de competitie met een thuiswedstrijd. Tegenstander is de club uit de Hofstad, ADO Den Haag. Waar de Zwollenaren op een vijftiende plaats staan met elf punten, staat de tegenstander op een dertiende stek met één punt meer.

In Zwolle hunkert iedereen naar een overwinning. Voor eigen publiek werd dit seizoen pas eenmaal gewonnen, tegen Excelsior. Buitenshuis daarentegen werden meer punten vergaard. Hoog tijd om ook het eigen trouwe publiek weer een driepunter voor te schotelen. Dat moet dan gebeuren tegen ADO Den Haag, de ploeg waar Tomáš Necid deze zomer neerstreek. De populaire Tsjech, die twee periodes in Zwolle speelde en zich onsterfelijk maakte door met een Panenka in de strafschoppenserie uit bij FC Twente zijn ploeg in 2015 naar de tweede bekerfinale op rij te loodsen, keert daarmee terug naar Zwols grondgebied. In het shirt van PEC Zwolle was Necid in de Eredivisie in 24 duels elf keer trefzeker.

Waar het voor de Zwolle-supporters een weerzien wordt met Necid én Sheraldo Becker, zijn de ogen bij ADO Den Haag vooral gericht op Mike van Duinen. De geboren Hagenaar droeg 115 keer het geel-groen van ADO en scoorde 27 maal. Overigens keerde de spits na zijn tijd in Den Haag al eens met Roda JC Kerkrade en Excelsior terug op het oude nest.

ADO Den Haag kent net als PEC Zwolle een wisselvallig seizoen. Dat begon al met een enorme domper in de openingswedstrijd. Promovendus FC Emmen was in Zuid-Holland met 1-2 te sterk voor de ploeg van Alfons Groenendijk. Hoewel de club aan de hand van smaakmaker Abdenasser El Khayati de draad daarna oppakte, vergaarde het uit de laatste vier duels slechts één punt. Datzelfde geldt overigens voor PEC Zwolle.

Vorig seizoen waren beide wedstrijd een wereld van verschil. In Zwolle wonnen de Blauwvingers met 2-0. Dat het slechts bij twee doelpunten bleef was een wonder, want ADO Den Haag werd compleet onder de voet gelopen. Hoe makkelijk het in het MAC3PARK stadion ging, zo moeizaam verliep de avond in het Cars Jeans stadion vlak voor Kerstmis. Vanwege schorsingen en blessures trad PEC Zwolle met een piepjonge groep aan en werd het met 4-0 verslagen.

Toch heeft PEC Zwolle als het naar de recente historie kijkt goede herinneringen aan ADO Den Haag-thuis. Sinds de terugkeer in de Eredivisie won het alle thuiswedstrijden tegen de Residentieclub. Op 20 oktober 2013 werd het zelfs 6-1 door goals van Fred Benson (2), Mustafa Saymak (2), Bram van Polen en Giovanni Hiwat. Van alle veertien ontmoetingen op het hoogste niveau in de Overijsselse hoofdstad gingen de Zwollenaren dertien keer met de zege aan de haal, ADO Den Haag presteerde dat eenmaal.

Siemen Mulder heeft zaterdag de leiding over PEC Zwolle – ADO Den Haag. Nicky Siebert en Peter Janson zijn als assistent-scheidsrechter aangesteld. Official is Marc Nagtegaal. In Zeist kijkt de VAR ook deze wedstrijd weer mee. Erwin Blank wordt daarbij geassisteerd door Erwin Zeinstra.

Artikel delen: