DeltaWonen behaalt goede scores bij Aedes Benchmark 2018

DeltaWonen behaalt goede scores bij Aedes Benchmark 2018

Zwolle – Opnieuw een positieve beoordeling voor deltaWonen bleek uit de resultaten van de Aedes Benchmark 2018 die vrijdag 23 november bekend werden gemaakt. In deze Benchmark worden prestaties van woningcorporaties landelijk met elkaar vergeleken. Op het gebied van duurzaamheid, beschikbaarheid en betaalbaarheid en onze (gemiddelde lage) bedrijfslasten behaalden we een A-score en scoren we bovengemiddeld. DeltaWonen behaalde dit jaar een B-score op het oordeel van onze huurders.

De benchmark geeft inzicht in onze prestaties ten opzichte van collega-woningcorporaties. Er wordt vergeleken op basis van 5 prestatievelden ‘Huurdersoordeel (B), Bedrijfslasten (A), Duurzaamheid (A), Onderhoud & verbetering (B) en Beschikbaarheid & betaalbaarheid (A). Evert Leideman: “DeltaWonen doet het al een aantal jaren goed. Ook de sector doet het goed. Daarom zijn de scores die eerder voldoende waren om een A te scoren nu net niet genoeg en scoren we op het huurdersoordeel een B. Het stimuleert ons om het nog beter te gaan doen zodat we volgend jaar weer een A status behalen.”

Bij deltaWonen blijven we zoeken naar manieren om onze dienstverlening elke keer weer te verbeteren. De mening van onze klanten is daarbij een belangrijke onderlegger. De klant staat bij ons voorop en dus willen wij graag van hen horen hoe wij hen beter van dienst kunnen zijn. Het geeft ons ook informatie hoe wij het doen ten opzichte van onze collega woningcorporaties. De Benchmark laat zien dat deltaWonen het goed doet. De gemiddelde bedrijfslasten (per verhuureenheid) komen uit op € 620,-. Dat is lager, en beter, dan onze score in 2017 (€648,-) en ruim lager dan het landelijke gemiddelde (€ 764-). Leideman: “Iedereen heeft recht op een goede en betaalbare woning. De vraag naar sociale huurwoningen blijft. We blijven daarom investeren in de bouw van huurwoningen om aan die vraag te voldoen. Ook gaan we verder met het verduurzamen van ons bestaand bezit. Dat hebben we het afgelopen jaar ook goed gedaan.”

Artikel delen: