Woning in Zwolle wint publieksverkiezing ‘Duurzaamste Huis van Nederland’ - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Woning in Zwolle wint publieksverkiezing ‘Duurzaamste Huis van Nederland’

Zwolle – De woning van Spencer Roozeboom en Jorien Sissing uit Zwolle won vrijdagavond 23 november de publieksverkiezing ‘Duurzaamste Huis van Nederland’. De bekendmaking gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in Apenheul in Apeldoorn. De Nationale Duurzame Huizen Route organiseerde de verkiezing van het ‘Duurzaamste Huis van Nederland’ om woningeigenaren de verdiende waardering te geven voor hun duurzame prestaties. Tijdens de avond werd ook bekend welke vier woningen de juryprijs wonnen.

De feestelijke uitreiking vond plaats in het duurzame congrescentrum De St@art in Apeldoorn. Voor de meer dan 150 genodigden was deze avond een unieke gelegenheid om medehuiseigenaren met duurzame ambities te ontmoeten. In het bijzonder lag de aandacht op publieksprijswinnaar en de vier winnaars van de juryprijs. De verkiezingen werden mogelijk gemaakt door provincies Drenthe, Fryslân, Groningen, Noord-Brabant en Overijssel alsmede de Volksbank. In elk van de deelnemende provincies kon worden gestemd op het duurzaamste huis. De provinciewinnaars gingen door voor de landelijke publieksprijs. De meeste stemmen gingen uiteindelijk naar de huiseigenaren Spencer Roozeboom en Jorien Sissing uit Overijssel. Zij ontvingen een waardecheque van €500.

Van veertig genomineerde huizen zijn binnen verschillende categorieën vier verkozen tot het ‘Duurzaamste Huis van Nederland’ door een deskundige jury. In de categorie ‘Woning vóór 1945’ is de woning van de familie Van Riemsdijk uit Stiens verkozen. De familie Pierik uit De Bilt won binnen de categorie ‘Rij- of geschakelde woning van 1945 – 2000’. In de categorie ‘Vrijstaande woning van 1945 – 2000’ is de familie Zwartendijk uit Heeze de winnaar. Binnen de categorie ‘Nieuwbouwwoning na 2000’ is het passiefhuis van de familie Ehrenhard uit Harfsen gekozen.
De vier trotse winnaars ontvingen van de juryleden een speciaal voor de gelegenheid ontworpen kunstwerk samen met een waardecheque van €1.000.

De Verkiezing van het ‘Duurzaamste Huis van Nederland’ is een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route. De Provincie Overijssel is één van de vijf provincies die de verkiezing mogelijk maakt. ‘Doormiddel van de verkiezing is duurzaamheid bij een groot publiek onder de aandacht gebracht,’ vertelt organisator Eva Petra Simon. ‘Als organisatie willen wij iedereen bedanken die heeft meegedaan en zich zo heeft ingezet om duurzaam wonen onder de aandacht te brengen. Dat is winst voor iedereen.’
Meer informatie is te vinden op www.duurzamehuizenroute.nl/verkiezing

Artikel delen: