NXTgen van JenaXL wint Into Orbit - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

NXTgen van JenaXL wint Into Orbit

Zwolle – Team NXTgen van JenaXL heeft op vrijdag 23 november de elfde regiofinale van de FIRST LEGO League gewonnen. Naast de hoofdprijs ging het team met de Robotprestatieprijs naar huis. Ruim 1200 basis- en vo-leerlingen maakten deze dag kennis met techniek aan de hand van opdrachten met lego.

Het enthousiasme is groot. Dit jaar hebben 47 wedstrijdteams zich aangemeld. Vanaf september 2018 is NXTgen met de voorbereidingen gestart. Tijdens de wedstrijddagen bij Deltion werden ze op verschillende onderdelen beoordeeld, waaronder een presentatie over het centrale thema, het uitvoeren van missies met een zelf geprogrammeerde robot, robottechnieken en teamwork.

Team NXTgen scoorde op alle onderdelen erg goed en bij de wedstrijdmissies staken ze met kop en schouders boven hun tegenstanders uit.

Ieder jaar staat een ander thema centraal. Dit jaar is het thema Into Orbit. De leerlingen bedachten een mentale of fysieke oplossing voor iemand die langdurig in de ruimte verblijft. Team NXTgen heeft voor dit onderdeel muscle game trainer ontwikkeld. Een systeem waarbij iemand gemotiveerd blijft om te sporten in de ruimte.

Op 16 februari gaan de leerlingen van JenaXL naar de Beneluxfinale in Eindhoven, waar ze met 50 teams strijden om de Champions Award, die recht geeft op een reis naar St. Louis of een wedstrijd ergens in Europa.

Artikel delen: