Openbaar Belang bereikt hoogste punt Breecamp-Noord - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Openbaar Belang bereikt hoogste punt Breecamp-Noord

Zwolle – Openbaar Belang bouwt 40 nieuwe eengezinswoningen in Breecamp-Noord. De sociale huurwoningen zijn super duurzaam. In oktober is de bouw gestart en ondertussen is het hoogste punt bereikt. De nieuwe bewoners moeten nog even geduld hebben, maar eind januari worden de sleutels al overhandigd.

Zeer duurzaam! Mede door de zonnepanelen en hoge mate van isolatie, zijn de woonlasten voor de huurders van deze gasloze woningen laag. Verder is bijzonder, dat deze woningen klimaatadaptief zijn door de toepassing van het vernieuwende “rainwinner” systeem. Daarnaast zijn de woningen ook natuur-inclusief door in te spelen op faunabehoeften. En ten slotte is het project ook nog eens zeer “sociaal duurzaam”, doordat er van tevoren is nagedacht over de leefbaarheid.

Nieuw in dit project is de Rainwinner, die mede dankzij een subsidie van het waterschap in dit project mogelijk wordt gemaakt. De rainwinner is een slim modulair opgebouwd opslagsysteem voor het bergen van hemelwater dat van het dak af komt. De rainwinner wordt door de bewoners als erfscheiding én regenton gebruikt. Daarnaast verhoogt het ook de infiltratiecapaciteit. Dit levert een unieke combinatie op voor het gebruik van hemelwater.

Wij willen de balans in onze complexen bewaken door te streven naar een gezonde mix in bewoners, de magische mix. Enerzijds mensen die extra aandacht nodig hebben, anderzijds mensen die wellicht een bijdrage kunnen leveren.

Inmiddels is na de start bouw, afgelopen medio oktober, nu al door Schutte bouw & ontwikkeling het hoogste punt bereikt. Er komen 4 blokken van 10 woningen. De woningen worden begin 2019 opgeleverd, er is dus sprake van een zeer snelle bouw.

Het ontwerp is van IKB Architecten. Er wordt gebruik gemaakt van licht gekleurd metselwerk. De woningen krijgen pergola’s van duurzaam hout. Hierdoor ontstaat aan de voorkant van de woning, in het omliggende park, een (semi-) privéruimte.

Artikel delen: