Project Fittersum zoekt vrijwilligers

Stichting Welzijn Ouderen Zwolle is voor het project Fittersum op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die enquêtes willen afnemen bij senioren in Ittersum. Alle 65plussers in Ittersum krijgen een brief thuisgestuurd waarin wordt gevraagd mee te werken aan het onderzoek om de behoefte te peilen op het gebied van sport voor senioren.

Met een groep vrijwilligers gaat u de wijk Ittersum in, met als doel om mensen die nog niet actief zijn, weer actief te laten worden. Aan sport doen is belangrijk vindt Stichting Welzijn Ouderen Zwolle. Sport brengt mensen in balans en houdt de conditie op peil. Wie sport ontmoet anderen en doet nieuwe vriendschappen op.

De enquête

Het doel van de enquête is dat de uitkomsten moet leiden tot een sportadvies en een kennismakingsles in één van onze groepen. Er is gekozen voor een schriftelijke enquête.

We gaan uit van 170 adressen 65+ in Ittersum. Er worden ca. 17 vrijwilligers geworven. Deze gaan als ‘team Fittersum’ langs de deuren met een aantal vragen en gespreksonderwerpen.

Het voordeel hiervan is dat het persoonlijker wordt.

Doormiddel van de enquête kunt u de senioren helpen bij de keuze om een sportieve activiteit te vinden, aangepast aan individuele wensen en tempo.

Aanmelden

‘Vrijwilligers’ die zich aanmelden, krijgen uiteraard tijdig uitleg over de werkwijze. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Marloes Holterman, medewerker Sportstimulering van dienstencentrum de Riethoek, telefoon (038) 8515784, email marloesholterman@swo-zwolle.nl. Zij kan ook informatie geven over het project.

Artikel delen:

Reageer