WVF wint ruim van FC Zutphen

WVF wint ruim van FC Zutphen

Zwolle – Het gaat goed met WVF. Na een aantal magere jaren wordt er dit seizoen gebouwd aan een nieuwe ploeg, waarin er ruimte is voor een aantal talenten uit de WVF opleiding. Inmiddels staat er een stevig fundament en wordt er verder gebouwd.

Het zelfvertrouwen is groeiende en de bereidheid om er met zijn allen iets moois van te maken is groot. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het contract met architect Marcel van der Steege met een jaar verlengd is. Er is een goede klik tussen spelers en trainer en nadat de eerste competitiewedstrijd verloren ging, is de ploeg uit Westenholte nu al acht duels op rij ongeslagen en staat het op een keurige derde plaats. Vanmiddag werd er met 3-0 gewonnen van FC Zutphen.

WVF kwam vanmiddag al vroeg op voorsprong. Een schitterende dieptepass van Paul van Dijk zorgde ervoor dat Max Goudbeek een vrije doorgang richting het doel van de gasten uit Zutphen kreeg en alleen voor doelman Rietman scoorde Max beheerst de 1-0. De thuisploeg liet FC Zutphen komen en maakte optimaal gebruik van de ruimtes die het kreeg en de snelheid van de spitsen. Zo stuurde Ruben Meijer Hessel Berends goed weg en werd diens lage voorzet gepareerd door doelman Rietman. In de 24e minuut werd de voorsprong verdubbeld en weer vanuit een dieptepass, ditmaal stuurde Hessel Berends Martijn Ruijsch richting het FC Zutphen doel maar werd onderweg onreglementair gestopt in het strafschopgebied door Bakkersweerd, waardoor de bal volkomen terecht op de stip ging. Ruben Meijer klaarde dit klusje en zorgde voor de 2-0. Een pegel van zo’n dertig meter van Paul van Dijk zeilde net langs de kruising en ook een kopbal van Paul van Dijk uit een corner trof geen doel. Vlak voor rust kreeg Lucas Velner nog een goede mogelijkheid maar ook zijn inzet trof geen doel. Hierdoor ging WVF de rust in met een verdiende 2-0 voorsprong.

In de tweede helft deed Good Old Martijn Ruijsch van zich spreken. Nadat hij eerst een pass van Michel Koning over het doel van FC Zutphen schoot, maakte hij even later een schitterend doelpunt. Vanaf een kleine dertig meter schoot hij de bal in een keer en met een heerlijke curve verdween de bal onhoudbaar in het Zutphense doel 3-0. Het was zijn 68e competitiedoelpunt voor WVF en door dit doelpunt is Martijn nu ALL TIME clubtopscorer voetbal oost. Gezien de vorm waarin Martijn steeekt en het plezier wat hij uitstraalt zullen er vast nog wel een aantal doelpunten bijkomen. Als aanvoerder en routinier is hij belangrijk in deze jonge ploeg in opbouw. Niet voor niets werd Martijn wederom uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Na deze 3-0 voorsprong nam de ploeg uit Westenholte wat gas terug al kreeg Paul van dijk nog een kans om de voorsprong te vergroten maar zij schot teisterde de lat. Al met al een verdiende overwinning waarin de ploeg liet zien dat het zelfvertrouwen groeit en de bereidwilligheid om als ploeg dit jaar ver te komen groot is. Dinsdag speelt WVF voor de beker in en tegen Nunspeet en zaterdag gaat het op bezoek bij de huidige nummer twee Sparta Enschede. Twee duels waarin de ploeg van Marcel van der Steege kan laten zien waar het nu staat. Gezien het stevige fundament kunnen ook deze wedstrijden met vertrouwen tegemoet gezien worden.

Artikel delen: