Poëziefestival Windesheim Dicht!

Op donderdag 24 april 2008 vindt het jaarlijkse poëziefestival ‘Windesheim Dicht!’ plaats met als thema ‘ontdekken en ontmoeten’. Organisator is het Geert Groote Instituut van de Christelijke Hogeschool Windesheim. De hogeschool nodigt naast medewerkers en studenten ook inwoners van Zwolle uit om hun eigen poëtische bijdrage in te sturen.

Het inschrijvingsformulier en de voorwaarden voor deelname zijn te vinden op www.windesheim.nl onder ‘agenda’. De uiterste inzenddatum is 30 maart 2008. Op donderdagavond 24 april zullen de door een jury geselecteerde gedichten worden voorgedragen. Er is een gevarieerd programma samengesteld, zodat bezoekers kunnen genieten van diverse (theater)optredens in een sfeervolle ambiance. De geselecteerde gedichten worden opgenomen in een bundel die bij het festival verschijnt. Deelnemers krijgen vrijkaarten voor het festival.

Ronde door Zwolle

Om vast in de sfeer te komen maakt een speciaal voor de gelegenheid samengesteld dichtersgezelschap op 15 maart van 13.00 – 15.00 uur een ronde door Zwolle. Het gezelschap vertrekt om 13.00 vanaf de Sassenpoort. Bij markante punten in het centrum dragen de dichters hun gedichten voor. In een ruimte van de Sassenpoort kunnen belangstellenden luisteren naar gedichten én naar muziek.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Poëziefestival Windesheim Dicht!”

  1. Windesheim Dicht, bijdrage bundel 2008
    Geachte jury

    Hierbij mijn bijdrage voor de bundel Windesheim Dicht 2008. Ik kan niet aanwezig zijn op 24 april en ding ook niet mee naar de prijs. Maar voor de bundel sta ik het hier volgende gedicht graag af. Een gedicht waarin ik de neus van Hugo Claus ‘ontdekte’ op de foto die ik op 20 maart ‘ontmoette’ op de voorpagina van de Volkskrant. Hartelijke groeten, Trijntje Gosker

    krachtiger kan een neus niet zijn
    iets scheef van
    het wenen
    met vleugels die uitstaan
    om de wereld te vangen
    ieder uur, elke geur
    gretig, groots en gulzig

    met een krul die verraadt dat
    hij ruim heeft genoten
    en een brug
    die het denken verbindt
    met het snuiven van aarde
    en precies daar
    die rimpel

    tussen Hugo en Claus

    Trijntje Gosker

    20 maart 2008, n.a.v. een foto in De Volkskrant

Reacties zijn gesloten.