Poëziefestival Windesheim Dicht!

Op donderdag 24 april 2008 vindt het jaarlijkse poëziefestival ‘Windesheim Dicht!’ plaats met als thema ‘ontdekken en ontmoeten’. Organisator is het Geert Groote Instituut van de Christelijke Hogeschool Windesheim. De hogeschool nodigt naast medewerkers en studenten ook inwoners van Zwolle uit om hun eigen poëtische bijdrage in te sturen.

Het inschrijvingsformulier en de voorwaarden voor deelname zijn te vinden op www.windesheim.nl onder ‘agenda’. De uiterste inzenddatum is 30 maart 2008. Op donderdagavond 24 april zullen de door een jury geselecteerde gedichten worden voorgedragen. Er is een gevarieerd programma samengesteld, zodat bezoekers kunnen genieten van diverse (theater)optredens in een sfeervolle ambiance. De geselecteerde gedichten worden opgenomen in een bundel die bij het festival verschijnt. Deelnemers krijgen vrijkaarten voor het festival.

Ronde door Zwolle

Om vast in de sfeer te komen maakt een speciaal voor de gelegenheid samengesteld dichtersgezelschap op 15 maart van 13.00 – 15.00 uur een ronde door Zwolle. Het gezelschap vertrekt om 13.00 vanaf de Sassenpoort. Bij markante punten in het centrum dragen de dichters hun gedichten voor. In een ruimte van de Sassenpoort kunnen belangstellenden luisteren naar gedichten én naar muziek.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Windesheim Dicht, bijdrage bundel 2008
  Geachte jury

  Hierbij mijn bijdrage voor de bundel Windesheim Dicht 2008. Ik kan niet aanwezig zijn op 24 april en ding ook niet mee naar de prijs. Maar voor de bundel sta ik het hier volgende gedicht graag af. Een gedicht waarin ik de neus van Hugo Claus ‘ontdekte’ op de foto die ik op 20 maart ‘ontmoette’ op de voorpagina van de Volkskrant. Hartelijke groeten, Trijntje Gosker

  krachtiger kan een neus niet zijn
  iets scheef van
  het wenen
  met vleugels die uitstaan
  om de wereld te vangen
  ieder uur, elke geur
  gretig, groots en gulzig

  met een krul die verraadt dat
  hij ruim heeft genoten
  en een brug
  die het denken verbindt
  met het snuiven van aarde
  en precies daar
  die rimpel

  tussen Hugo en Claus

  Trijntje Gosker

  20 maart 2008, n.a.v. een foto in De Volkskrant  ⚠️ Meld

Reageer