VV Berkum
VV Berkum

Berkum dinsdag voor beker naar Oene

Zwolle – Berkum speelt dinsdag in de tweede ronde van het toernooi om de Districtsbeker Oost een uitwedstrijd bij VV Oene, een ploeg die samen met de Zwolse clubs ZAC en Zwolsche Boys uitkomt in de 3e Klasse C van het zaterdagvoetbal.

Oene begon daar dit jaar uitstekend door de eerste vier competitiewedstrijden op rij te winnen. Daarna begon het echter te haperen bij de ploeg van trainer Edwerd Schuring, want in de daarop volgende vijf duels speelde Oene drie keer gelijk en werd er twee keer verloren.

Rode kaart
Twee weken geleden ging Oene bij koploper ZAC met 4-1 onderuit, waarbij de strijd pas in het laatste kwartier na een rode kaart voor de bezoekers werd beslist, en afgelopen zaterdag speelde de Veluwse ploeg met 0-0 gelijk tegen nummer twee Zwolsche Boys. Oene staat nog steeds derde op de ranglijst van 3C, maar ziet de concurrentie wel steeds dichterbij komen.

In de eerste ronde van het bekertoernooi zorgde Oene eerder deze maand voor een daverende verrassing door eersteklasser Heino in eigen huis uit te schakelen. Oene speelde daar met een versterkte verdediging en hield de thuisclub zo in de reguliere speeltijd op 0-0. In de daarop volgende penaltyreeks ontpopte Oene-keeper Wim Riphagen zich tot held van de dag door twee strafschoppen te stoppen, waardoor zijn club doorstoomde naar de tweede ronde.

Snelle achterstand
Berkum won twee weken geleden thuis met 4-2 van Flevo Boys, maar verloor afgelopen zaterdag met 2-1 bij Excelsior ’31, dat daarmee naar een tweede plaats op de ranglijst van de Hoofdklasse B oprukte. Excelsior zette Berkum al na enkele minuten op achterstand en had in de eerste helft de nodige kansen op meer, maar de Zwollenaren hielden de schade beperkt. Na rust kwam Berkum er beter in en na onbenutte kansen over en weer bracht Johnsen Bacuna zijn ploeg een kwartier voor tijd langszij. Een minuut of vijf later boorde Excelsior de hoop bij de bezoekers op een knap puntje de grond echter in door voor de tweede keer te scoren.

In de strijd om de Districtsbeker had Berkum begin deze maand weinig moeite met derdeklasser Sportclub Teuge, dat met een 8-1 nederlaag naar huis werd gestuurd. De Zwollenaren kunnen deze tweede ronde echter niet al te gemakkelijk opvatten want de spelers van ‘cupfighter’ Oene hebben bewezen dat ze in staat zijn om hoger geplaatste ploegen uit te schakelen.

De bekerwedstrijd Oene-Berkum wordt dinsdagavond geleid door scheidsrechter Meine de Boer uit Harderwijk, die op Sportpark De Hoge Kamp aan de Deventerweg 2 in Oene om 20.15 uur af zal laten trappen.

Artikel delen: