Wethouder Jeugd en Onderwijs bezoekt Deltion JongerenTeam - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Wethouder Jeugd en Onderwijs bezoekt Deltion JongerenTeam

Zwolle – Op vrijdag 23 november bracht wethouder Michiel van Willigen een bezoek aan het Deltion JongerenTeam (DJT). Het DJT is een samenwerkingsverband tussen Deltion, gemeente Zwolle en partners op het gebied van (jeugd)hulp. Het team biedt laagdrempelig zorg aan studenten binnen de schoolmuren. Tijdens zijn bezoek ging de wethouder in gesprek met medewerkers van het DJT, studieloopbaanbegeleiders en met studenten die gebruik maken van de zorg.

Zowel studenten als studieloopbaangeleiders deelden tijdens de tafelgesprekken hun positieve ervaringen met het Deltion JongerenTeam. Met name de ervaringen van studenten stonden centraal. Zij gaven aan dat de hulp van het DJT laagdrempelig, dichtbij, niet ingewikkeld en zeer behulpzaam is. “Zonder hulp van het DJT had ik waarschijnlijk niet meer hier op school gezeten”, vertelt een student. Ook studieloopbaanbegeleider Daniel Zeldenrust is enthousiast: “Studieloopbaanbegeleiders worden door deze werkwijze enorm ontlast. Daarnaast heeft de student er enorm baat bij dat zij worden geholpen door vakkundige hulpverleners in plaats van leraren.” 

Pilot niveau 3 en 4
Door in de school aanwezig te zijn, worden signalen van bijvoorbeeld psychosociale gezondheid, huiselijke relaties, werk of middelengebruik snel opgemerkt en worden studenten eerder en beter geholpen. Het DJT is hiermee preventief en dichtbij. Deltion wil het JongerenTeam graag uitbreiden van niveau 1 en 2 naar meerdere niveaus binnen Deltion. Daarom wordt er komend jaar gestart met een pilot bij niveau 3 en 4 opleidingen.

Gezamenlijk uitgangspunt
Wethouder Michiel van Willigen: “Dit bezoek heeft nogmaals bevestigd dat onderwijs en de gemeente dezelfde drive hebben. Werken vanuit die gezamenlijke drive en het benutten van elkaars deskundigheid komen de ondersteuning van studenten ten goede. Dat bleek ook uit de ervaringen van studenten die vandaag openlijk praatten over hun hulpvraag. Het was bijzonder en boeiend om dit van zo dichtbij te mogen meemaken.”

Artikel delen: