Handbalheren Travelbags/HV Zwolle kwamen net tekort tegen koploper

Zwolle – Op zondag 25 november mochten de heren van Zwolle het opnemen tegen het nog onverslagen team: Havana. Havana stond dan ook gedeelde eerste, maar dat mocht de heren van Zwolle niet uitmaken. Met de rentree: Luuk Broers ging Zwolle dan ook vol goede moed de wedstrijd in en wilde alles geven om de punten thuis te houden.

Dat Zwolle er volledig voor ging, werd dan ook in de eerste paar minuten duidelijk. De doelpunten vlogen bij beide doelmannen om de oren. Zowel aan de kant van Havana als bij Zwolle werden mooie systemen neergezet. Zo wisten opbouwers Rik Talens en Sjouke Attema de stand gelijk te houden door een aantal mooie afstandschoten. Ondanks het spel, wat Zwolle speelde, wisten dus ook de mannen van Havana het net meerdere malen te raken. Door goede systemen in te zetten en hier en daar een foutje van de verdediging van Zwolle werd de ruststand dan ook 14-16.

Tijdens de rust werd door coach Peter Born uitgelegd hoe de heren terug konden komen en misschien zelfs wel op een voorsprong konden komen. Door het spel goed breed te houden en de hoeken goed te gebruiken, zou dit prima mogelijk zijn.

De tweede helft werd daarentegen helaas minder goed gestart door Zwolle. Door meerdere fouten in de aanval en verdediging, kon Havana met 2 doelpunten uitlopen. Na deze doelpunten en een aantal wissels wist Zwolle zich te herpakken en konden ze weer terug in de aanval. Door snel spel aan de kant van Zwolle, konden ze geleidelijk aan meekomen met de koploper. Met nog een aantal doelpunten en een perfect aangespeelde break door Arno te Wiele, die een uitstekende wedstrijd heeft gespeeld, op Igor Klomp om de stand naar 25-26 te brengen. Helaas kon in de laatste minuten, ondanks het harde vechten van Zwolle, de stand niet gelijk getrokken worden. De eindstand werd dan ook 25-26 in het voordeel van Havana.

Artikel delen: