VV Berkum
VV Berkum

Berkum ontvangt achtervolger SDC Putten

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen SDC Putten, dat de laatste weken goed in vorm lijkt te zijn en de Zwollenaren nu op de ranglijst van de Hoofdklasse B op de hielen zit.

“Putten zit in een aardige flow, terwijl wij de laatste tijd niet echt goed gepresteerd hebben,” weet Berkum-verdediger Jorben Nieuwenhuis. “Toch waren er wedstrijden bij waar wij meer uit hadden kunnen halen. We moeten scherper en zakelijker worden, dan heb ik er ook tegen Putten veel vertrouwen in.”

SDC Putten is de laatste weken aardig op dreef, want de ploeg van trainer Michael van den Berg pakte in de laatste drie duels zeven punten. Na een 3-0 winst tegen DETO volgde twee weken geleden een keurige 1-1 bij koploper en kersverse periodekampioen ACV. Afgelopen week leverden de Puttenaren alweer een knappe prestatie door het sterke Urk, tot dat moment de gedeelde nummer twee, met 1-0 te verslaan. Dat ging overigens niet helemaal zonder fortuin, want de winnende goal kwam tot stand doordat een schot van richting werd veranderd door een Urk-speler.
Putten startte moeizaam in die wedstrijd maar kwam er halverwege iets beter in, wat leidde tot kansen voor onder anderen Jurrian van den Brink. Een minuut of vijf voor rust kwam de bal uit een corner bij Rick van den Brink, die vanaf een meter of 25 uithaalde. De inzet werd verkeerd geraakt door Urk-verdediger Klaas Kramer, die de bal tot zijn ontzetting achter zijn keeper in het eigen doel zag eindigen: 1-0.
In de tweede helft probeerde Urk wat aan die achterstand te doen maar dat ging te geforceerd en de Putten-defensie, met een sterk keepende Martin van Barneveld, gaf geen krimp. Door deze overwinning staat SDC Putten nu op een 11e plaats met 14 punten, slechts één minder dan Berkum dat op een achtste plek staat.

Berkum is al een tijdje qua resultaten niet stabiel genoeg. Winst, verlies en remises wisselen elkaar met regelmaat af en het is te vaak nét niet voor de ploeg van trainer Raymond Schuurman. Na een 3-3 gelijkspel bij Genemuiden wonnen de Zwollenaren met 4-2 van Flevo Boys, maar afgelopen zaterdag week ging Berkum met 2-1 onderuit bij Excelsior ’31. De thuisploeg was daar vóór rust de bovenliggende partij en kwam al snel op 1-0. Na rust kreeg Berkum echter een aantal goede kansen en toen Johnsen Bacuna een kwartier voor tijd voor 1-1 zorgde leek er nog van alles mogelijk. Even later scoorde Genemuiden echter opnieuw en de Zwollenaren waren niet in staat om voor een tweede keer langszij te komen.
Deze week speelde Berkum nog voor de Districtsbeker bij derdeklasser Oene, waar een magere 1-2 winst werd behaald. Berkum kwam via Chris van der Meulen snel op 0-1 maar kreeg vlak voor rust een tegentreffer om de oren en in de tweede helft duurde het lang voordat Bacuna de beslissende treffer scoorde. De Zwollenaren zullen tegen Putten scherper moeten zijn om de punten in eigen huis te houden.
De wedstrijd Berkum-SDC Putten wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Gert Keijl uit Heerde, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.

Artikel delen: