Verkeerscontrole bij scholen in Stadshagen

De laatste tijd vinden er steeds meer gevaarlijke verkeerssituaties plaats bij scholen. Sinds enige tijd krijgt de Politie IJsselland dan ook klachten vanuit de wijk over het parkeren bij de scholen, in met name Stadshagen. Steeds meer ouders brengen en halen hun kinderen met de auto naar school en zetten hun ‘kroost’ het liefst zo dichtbij als mogelijk is af bij de school. Hierdoor ontstaan er, rond de schooltijden, vaak onoverzichtelijke en gevaarlijke situaties.

De overlast bij de basisschool De Wendakker aan de Winterdijkstraat / Vuurtorenstraat wordt met name veroorzaakt door automobilisten die hun auto zodanig ‘wildparkeren’ dat overstekende kinderen praktisch geen overzicht meer hebben bij het oversteken. De afgelopen periode en de komende periode zal er veelvuldig gecontroleerd worden op de verkeersveiligheid bij de scholen. Naast bij de basisschool De Wendakker zullen er ook controles plaatsvinden bij de scholen aan de Werkerenlaan. Daar worden namelijk auto’s vaak geparkeerd op de stoep en op het fietspad wat leidt tot gevaarlijke situaties.

Bekeuring fout parkeren € 50,- 
Helaas is het soms noodzakelijk om hiervoor bekeuringen uit te schrijven, omdat ondanks de waarschuwingen die de politie de afgelopen weken hebben gegeven, er toch een aantal autobestuurders zijn die hun kinderen brengen en halen naar school en daarbij lak hebben aan de veiligheid van hun eigen en andersmans kinderen. Inmiddels zijn er al circa 30 bekeuringen uitgeschreven. “Mocht u uw kinderen ook wel eens naar school brengen met de auto, wees dan alert en voorzichtig. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje.”

Gordel om!
Tevens gaat de politie tijdens deze controles ook letten op het gebruik van de autogordel. Tijdens controles blijkt namelijk dat veel kinderen los in de auto worden vervoerd of dat het autostoeltje niet juist wordt gebruikt. En je wilt niet weten wat de consequenties zijn als je een aanrijding krijgt en je kindje zit niet vast…. Een bekeuring voor het niet omhebben van de autogordel voorin de auto kost € 75,-. De hoogte van de bekeuring voor het niet omhebben van de autogordel achterin de auto wordt altijd bepaald door het Openbaar Ministerie. De kosten zijn dan altijd hoger dan € 75,-.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Bij de Krullevaar mogen ze ook wel controleren. Op de kruising/binnen 5 meter daarvan stoppen ze ook rustig om hun kroost af te zetten. In de straat tegenover de Krullevaar parkeren ze ook aan beide zijden op het trottoir waardoor de doorgang over het trottoir en ook over de weg moeizaam wordt.

  Maar niet alleen automobilisten. Op het fietspad tegenover de Krullevaar staan ze vaak ijverig te keuvelen/wachten waardoor je als fietser ook niet fatsoenlijk meer kan fietsen op het fietspad/de Muurmeesterstraat.

  Bij ’t Ukkie/De Schatkamer staan ook vaak auto’s op de stoep geparkeerd, op een plek waar notabene een bordje bij staat met iets in de zin van ‘vrijhouden voor brandweer’.


  ⚠️ Meld

 2. Tja, bij de Wendakker kun je ook niet normaal parkeren, da’s gewoon slecht ontworpen. Veel te weinig parkeerruimte daar. In dit soort wijken als Stadshagen moet er gewoon meer parkeerruimte komen, dit is een typische wijk waar ma de kinderen naar school brengt om dan aan de deeltijdbaan te beginnen.


  ⚠️ Meld

 3. Bij de Krullevaar is de parkeergelegenheid geen excuus want die is er meer dan zat. Mensen zijn daar gewoon te beroerd om 50 meter extra te lopen.


  ⚠️ Meld

 4. Als ik doordeweeks ’s ochtends met mijn fietsie naar het winkelcentrum wil, wordt ik in het begin van de Turfdragerstraat geregeld van de sokken gereden met moeders die hun kroost wegbrengen.

  Wel oog voor hun kroost op eigen achterbank, helaas minder voor de overige verkeerdeelnemers!

  Maar ohwee als je daar iets van zegt >:(


  ⚠️ Meld

 5. Moeders
  Tja, hoewel ik moeders helemaal te gek vind, zijn ze soms een ramp op de weg. Het komt nog wel eens voor dat moeders voorrang nemen, terwijl ze dat niet hebben. Vind het niet zo’n punt om zo’n lieve dame met dat leuke kroost voor te laten gaan, maar als ze zonder zebrapad ineens hun kinderwagen op de weg zetten omdat moederlief (of vaderlief trouwens) denkt dat er wel voorrang gegeven wordt, dan vind ik dat geen slimme actie…..als automobilist schrik je nogal en, nog erger, als de automobilist 1 seconde niet oplet……Zo, dat was weer even lekker of-topic. 😀


  ⚠️ Meld

 6. Niet alleen bij scholen wordt deze week extra gecontroleerd. Politie houdt deze week verscherpte controle in woonwijken waar klachten van de buurt zijn binnengekomen over gevaarlijke verkeerssituaties. Ze schrijven geen boetes uit maar constateren en waarschuwen. Ikzelf ben vanavond staande gehouden op de Rembrandtlaan. Op het stuk waar je 30 mag hebben ze me gelaserd en een snelheid van 67 gemeten 😮 Kreeg een waarschuwing en ze drukten me even met de neus op de feiten. Dus let op uw snelheid ;D en draag altijd een gordel….


  ⚠️ Meld

 7. Sinds ik weer in Zwolle werk erger ik me weer regelmatig aan automobilisten die de kleur rood niet herkennen. Parkeren, stilstaan, rijden en blokkeren van fietspaden is schiering en inslag.

  Even twee voorbeelden. Komende vanaf de Hanekamp over de brug, staat er een auto die van rechts komt met de neus vol over het fietspad. Om daar de weg op te komen ben je sowieso lang bezig als auto omdat het zo druk is, maar blijf dan lekker in je eigen straat staan zodat de fietsers niet de gewone weg op moeten. En dan kijkt die muts je aan alsof IK iets fout doe als ik met mijn vinger op mijn hoofd tik.

  Gisteren op een rotonde was de afrij weg een beetje vol, maar dat hield een meid (wel een heule mooie trouwens) niet tegen om de auto vol over het fietspad neer te zetten.

  Daarbij snap ik niet waarom moeders hun kids met de auto naar school moeten brengen, hebben die vrouwen nog nooit van de fiets gehoord. Gezonder voor ouders en kinderen!


  ⚠️ Meld

 8. verkeerscontrole bij scholen
  heb nu een paar keer gezien dat er bij de Wendakker werd gepatrouilleerd door een agent, slechts 1 x werd er een bekeuring uitgeschreven. Daarna zie je de controle niet meer en nu zie je dat men weer overal parkeerd. Gewoon een week lang elke x schrijven en daarna onaangekondigd een x langskomen om te schrijven als men wwer verkeerd staat.
  Daarnaast moet je eens proberen om met je kinderen op de fiets over te steken op de Frankhuizerallee. Ze rijden er vaak veel te hard en vorig jaar stond oom agent er met een laserpistool en krijg je te horen dat ze pas klokken bij 65 klm/uur. ONVOORSTELBAAR. Hoop dat het U niet overkomt dat U wordt aangereden met die snelheid.


  ⚠️ Meld

 9. Dee Frankhuizerallee is ook wel een weg die uitnodigd om snel te rijden, er zijn helemaal geen snelheidsbeperkende maatregelen getroffen. Daarmee praat ik het snelrijden van automobilisten niet goed, maar er kan wel meer aan gedaan worden (dmv drempels) dan alleen een agent daar neerzetten.


  ⚠️ Meld

 10. @ Ghehe: Laat ze hun vent met voorrang nemen 😀

  Tja, hoewel ik moeders helemaal te gek vind, zijn ze soms een ramp op de weg. Het komt nog wel eens voor dat moeders voorrang nemen, terwijl ze dat niet hebben

  😮


  ⚠️ Meld

Reageer