Wethouder Schuttenbeld reikt aanmoedigingsprijs uit aan jonge rappers - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Wethouder Schuttenbeld reikt aanmoedigingsprijs uit aan jonge rappers

Zwolle – Woensdagavond heeft de Zwolse wethouder van cultuur Schuttenbeld de aanmoedigingsprijs “De Gulden Banier 2018” uitgereikt aan het Zwolse rap collectief DFG (Dubbelfroes).

De jonge rappers ontvingen de prijs en de bijbehorende cheque van € 1.000 als aanmoediging om verder te gaan met de ontwikkeling van hun talent. Het stimuleren van jonge creatieve Zwollenaren is het doel waarom stichting De Banier de prijs in 2015 in het leven riep. Om daarmee andere jonge mensen te stimuleren om hun talenten te ontwikkelen en hun droom na te jagen.

DFG werd voor deze prijs voorgedragen door de zwolse rapper Sticks (Opgezwolle), die over hen zei: “DFG is een stel creatieve jonge honden, met een eigen taal en beeld en een heel goed gevoel voor mysterie. Ze trekken je hun wereld in met hun muziek en uitstraling, ogenschijnlijk zonder dat ze daar extra moeite voor hoeven doen”.

Wethouder Schuttenbeld roemde de jonge rappers en memoreerde dat zij hun eerste ervaringen opdeden bij De Fakkelteit, de creatieve broedplaats voor jong talent bij Hedon. En die leerschool heeft goed uitgepakt, want binnenkort staat de groep weer in Hedon, maar nu op het hoofdpodium in het voorprogramma van de bekende act De Jeugd van Tegenwoordig.

Na de uitreiking van de prijs werden de jonge winnaars getrakteerd op een serenade van Jubal, waar jonge mensen met evenveel enthousiasme hun hobby, muziek en show maar dan héél anders, ten gehore brachten.

Artikel delen: