Zwolle krijgt moskee op hoek Middelweg/Luttekeweg

Zwolle start een ruimtelijke procedure (artikel 19 lid 1) om de bouw van een multifunctioneel centrum met onder andere een moskee en islamitisch uitvaartcentrum, mogelijk te maken aan de Luttekeweg. Om het centrum goed in de groene omgeving in te passen, zal de Stichting Misbahoel Islam een beplantingsplan opstellen.

In 2000 verzocht de Stichting Misbahoel Islam de gemeente om een locatie voor de bouw van een multifunctioneel centrum. Verschillende locaties zoals Stadshagen, de Middelweg in Dieze, de Pieter Steijnstraat en de Luttekeweg zijn bekeken waarbij de laatste locatie als meest reële optie uit de bus kwam. Vervolgens zijn verschillende plekken aan deze weg aan de orde geweest en is overleg gevoerd met omliggende sportverenigingen. De nu voorgestelde plek wordt door de betrokken sportverenigingen en bewoner van de nabijgelegen boerderij als de beste in deze omgeving gezien. Over de combinatie van functies (sport en islamitisch centrum) in deze omgeving wordt verschillend gedacht.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

58 gedachten over “Zwolle krijgt moskee op hoek Middelweg/Luttekeweg”

  1. Zonder ook maar iets aan het geloof van hen af te doen……

    Ik vind de meeste moskeeen een doorn in het oog. Het past gewoon niet in de omgeving. Als de normale burger zijn/haar eigen huis wil bouwen zijn hieraan allerlei voorschriften waaronder wordt er gekeken of het gebouw wel bij de omgeving past. Jammer dat dit uit angst hier niet opgaat. Ik bedoel dan angst voor imagoverlies…

  2. Moskee
    Ik ben het helemaal eens met …

    Flikker toch op met die moskee, ik een aanbouw aan m’n huis en voldoe niet aan dit en niet aan dat en zo’n lelijk ding met vier van die torens planten ze er zomaar weer neer.

    ONBEGRIJPELIJK

  3. Jeetje, wat een vuur….persoonlijk bvind ik Moskeeën er leuk uitzien. Wanneer een Moskee in een woonwijk geplaatst moet worden, moet die inderdaad aan veel eisen voldoen. Daarom plaatsen ze deze dus ook aan de rand van de stad.

    En waarom zouden 4 torens niet passen en 1 toren wel? Ik vind persoonlijk de kerk naast de Aldi in de Diezerpoort echt te lelijk voor woorden. Die staat dan ook nog eens midden in de stad. Daar hoor ik niemand over…. 😉 En ach, als veel mensen dit gebouw waarderen, wie ben ik dan om het te vertikken een stapje opzij te doen op het gebied van smaak…. 🙂

  4. Islam
    De Criminele aciviteiten van Dutroe, holeeder en mordenaar Joran ook zeker de oorzaak van de islaam?. Honderden khatolieke priesters die schuldig zijn van verkrachtingenin de VS; komt zeker ook door de islaam. Massa moorden op Amerikaanse scholen is, oorzaak; ook zeker de islaam?. Slachtpartijen onder vooral autochtone nederlandse geinnen, oorzaak; ook zeker de islam?. In een echte islamitiche land komen dit soort misdrijven niet voor. De werkelijke islam kent een vrijheid van meningsuiting dat gebaseerd is op vrede, liefde, rechtvaardigheid en in het bijzonder fatsoen en respect. Moslims gelofen in de thora dat is geopenbaard op mozes, bijbel dat geopenbaard is op jezus en het laatste al omvattende boek de heilige koran. Dus hoe kan nou de islam een gevaar zijn??. Dus mensen laat jullie niet misleiden door door Wilders en de zijnen.

  5. Heb jij de film al gezien dan? Al die commotie om niks deze tijd. Iedereen (moslims) zit elkaar op te fokken over die film, terwijl er nog geen seconde van te zien is. Afwachten, dan commentaar.

  6. Ehm….ging de discussie hier niet over de architectuur van de Moskee? Niet weer een Islam discussie please! 😀 Ik weet vanwege de mediahype inmiddels al meer over de Islam dan menig Imam volgens mij… 😉

  7. Al die commotie om niks deze tijd. Iedereen (moslims) zit elkaar op te fokken over die film, terwijl er nog geen seconde van te zien is. Afwachten, dan commentaar.

    de commotie word al tijdenlang volgens mijn inziens veroorzaakt door de CDA mensen …

  8. Nou gewoon dat die erkomt tja moeten we maar accepteren maar niet iedereen hoeft ervan mee genieten zo vind ik het ook irritant de klokken van een kerk die luiden. Het is meer van als ik er maar niet wakker van word naar een avond stappen ;D

  9. Haha, ken het probleem Edwin….toch, ik heb al geopperd principieel flexibel te zijn op gebied van geluidsoverlast. Zal daarom maar niet klagen, anders pakken mijn discussiegenoten mij op mijn uitspraken over de buurtbewoners van de discoboot ;D Tja, je moet ze voor zijn he 😉

  10. @edwin, je denkt dus wel last te hebben van het galmen, niet van kerkklokken, veroorzaken toch ook geluidsoverlast. als je het ten minste zo wil zien. Van mij mag die er gewoon komen, als een ieder zich maar aan de regels houd
    🙂 😛

  11. Los
    Je bent aardig los ghehe. Vond er weinig peop tussen staan. 8)Vind trouwens wat Rachid schrijft, ook wel eens gezegd mag worden. Maar idd over de Islam heb ik de laatste tijd meer dan genoeg gezien, gelezen en gediscuseerd. Over alle geloven trouwens. Maar omdat Gebleekte Geertje hier ook weer ff genoemd werd moet me toch iets absoluut van het hart. Als je het journaal hebt gezien hoef ik niets meer te zeggen als…..tuurlijk weet hij ook d*nders goed dat men niet met zijn chantabele voorwaarde voor voorpublicatie akkoord gaat.

  12. Vrienden met (blokken)doos
    Vriendelijke stadsvrienden zijn hun zoveelste nederlaag aan het verzuipen. Als ze nu 10/3 nog ff met zijn allen naar het gemeentehuis gaan om die blokkendoos tegen te houden…..stijgen ze weer enorm in mijn aanzien 😉

  13. geschreven door be, op 4 maart 2008 om 21:27

    @edwin, je denkt dus wel last te hebben van het galmen, niet van kerkklokken, veroorzaken toch ook geluidsoverlast. als je het ten minste zo wil zien. Van mij mag die er gewoon komen, als een ieder zich maar aan de regels houd

    Ik denk persoonlijk dat je verkeerd heb gelezen want er staat dat ik ook de klokken die luiden irritant vind,

    zo vind ik het ook irritant de klokken van een kerk die luiden.

    want ik wil naar een avondje stappen op de discoboot rustig kunnen uitslapen 😛

  14. @rachid abassi… juist dit soort gezwaffel zorgt ervoor dat mijn haren recht overeind gaan staan… De discussie ging tot dan toe nog altijd over de bouwstijl… het feit dat je gelijk met zo’n irritant zelfingenomen antwoord klaar staat zegt erg veel over jou vertrouwen in jouw geloof…

  15. @ sig daarin heb je gelijk, laten we aub bij de discussie blijven. En niet weer over verschillende geloven bakkeleien. Toch kan ik me ’s mans frustratie goed voorstellen. Zeker zijn laatste zin want dit heerschap slaagt er wonderwel in de feiten te verdraaien. Heb toevallig vanmiddag op het log van “Willem de Zwijger” iets over verdraaien geschreven. En verdorie wat schetst mijn verbazing als ik het 8-uur journaal zie……..

    Verder draagt Rachid’s mening idd niets bij. Toch mag het wel eens beschreven worden. Zoals alles….

  16. gebedshuizen
    Sorry dat ik in mijn laatste bijdrage ook niet bij de discussie bleef.
    Kort en algemeen: laat maar komen, maar niemand mag er last van hebben. Van het eventuele geluid niet meer last als van een kerk.

  17. Ik wordt een beetje moe van die hele xenofobe ‘geen moslim deelcultuur in Nederland’ discussie. Ja, Nederland moet nadenken over zijn multiculturele identiteit. Nee, er gaat niet gezongen worden vanaf minarreten. En wat mij betreft zijn kerkklokken ook verleden tijd. En nee, Moslims zijn niet geweldadiger dan Westerlingen. Beide ‘groepen’ kunnen er nogal wat van. Van geweld.

    Persoonlijk zie ik geweld meer als een emotioneel probleem van de mens in het algemeen. Heeft primair gezien niets met cultuur te maken. Veel mensen – van allebei de genoemde massaculturen- maken echter één simpele denkfout. Ze houden geen rekening met de normen en waarden van de andere groep. Dom, want dat is in de praktijk echt mogelijk. Als je maar wil.

  18. Jeetje Eit, heb je nog nooit eerder gezien, maar kan me aardig vinden in je verhaal. Al vind ik ‘emotioneel probleem’ vrij breed. Wanneer de rede niet meer toereikend is, vervalt men in instinctieve oplossingen, zoals geweld. Volgens mij is dit een vorm van overlevingsdrang. Bij het afbrokkelen van het gevoel van veiligheid, komt dit bijvoorbeeld nogal eens voor. Ik denk dat men, doordat de wereld door de media zo dichtbij is, erg snel het gevoel heeft dat zijn / haar veilige huisje gesloopt wordt. Vandaar de vele hysterische reacties van sommige mensen, zowel uit Moslim- als in Westerse kringen.

    Krachttermen zijn volgens mij de voorbode van geweld en hysterie, als je fora over geloofsdiscussies ziet zie je ze overal….

    Ik denk persoonlijk niet dat de tijd al rijp is voor het accepteren van verschillende normen en waarden. Hoe bizar het ook klinkt, de mens is een ervaringsleertype. (Kijk naar de vervuiling van de Aarde, we beredeneren ons suf over de toekomst, maar gaan door totdat we de meuk over ons heen krijgen.) Volgens mij gaan we elkaar weer waarderen als er iets ergs gebeurt, wat beide partijen treft, dan voelen we ons als mensheid weer een geheel. Dom voorbeeld misschien, maaer in SF films, zie je dat de hele wereld vaak helemaal samenwerkt om de aanvallende aliëns te verdrijven. Als je al die SF troep weg laat, blijft er wel een waarheid over. Wanneer we als eenheid worden ‘aangevallen’, gaan we ons weer als eenheid gedragen. 🙁

  19. Pijn in je hart omdat er een moskee komt? Some nerve. Op het Assendorperplein zit een koffiehuis/moskee en daar heeft nog niemand ooit last van gehad. Sterker nog, moet je op 30 april kijken op het plein, fijn staaltje integratie wordt daar getoond. We hebben nu eenmaal een redelijk grote moslim gemeenschap in Zwolle, zij hebben ook gewoon recht op hun gebedshuizen. Net zoals dat er een kerk bij is gekomen in Stadshagen.

  20. @robert, wat bedoel je, mogen er van jouw alleen maar kerken van PKN of katholieke huize worden gebouwd, hoezo pijn in je hart.
    Omdat ze nu eindelijk deze moskee kunnen en “mogen” bouwen zullen ze misschien wel heel veel kleine ruimten weer vrij maken in de diverse wijken, waar dan weer verenigingen of kleine startende ondernemers in kunnen. 🙂 😉 😮

  21. @ Japser, helemaal mee eens; sterker nog afgelopen jaar heb ik in de organisatie van koninginnedag gezeten. Heb leuk samengewerkt met mensen van de Moskee en hun inbreng was een dikke prima! 🙂

  22. Kerk of moskee aan die onzin doe ik niet mee!
    Ze zouden alle kerken ook moeten verhuizen naar de rand van de stad, misschien 1 grote geloofs boulevard.
    Komt er in de wijken weer wat plaats voor woningbouw.

  23. @ Robert: Roerend met je eens!!:

    Geschreven door Robert, op 5 maart 2008 om 11:26

    Waar gaat dit toch heen met nederland.. pijn in me hart

    Mensen verkopen zich ineens als TROTS Op Nederland, een ander slaat helemaal door als angstaanjager van “de tegenpartij” tewijl die precies weet hoe primitief deze reageert. Hij provoceerd en schoffeert eigenlijk iedereen incl. onze koningin en premier. Hij heeft dat nog niet eens nodig ook want krijgt toch een hele hoop mensen achter dat anti-tolerantie gedrag van hem aan. Wil de vakbonden verbieden als ie aan de macht komt. Speelt met geloven en overtuigingen van mensen. En speelt ze tegen elkaar uit. Moet ik nog even doorgaan?

    Nederland=voor mij

    -Vrijheid
    -Vrede
    -iedereen is gelijk, ongeacht geloof of huidskleur
    -sociaal
    -tolerant
    -nuchter
    -vrijbuiters
    -mensen die het moeilijk hebben in andere landen/onderdrukten helpen

    Please! Laat het zo!!

  24. Owjee…
    Dit al gelezen?

    Betogers zeiden in een verklaring dat de tolerantie van de moslims op is. Ze riepen de Afghaanse regering op, om de banden met Denemarken en Nederland te verbreken.

    Op 1 of andere manier snap ik het niet meer. 🙁

  25. @ Hans: Ik snap het bijzonder goed. Als je door de jaren een beetje het nieuws volgt hoef je geen islamoloog of islamofoob (als Gebleekte Geert) te zijn om te weten hoe sommige Islamitische landen reageren. Balky overdreef vrijdag ook niet volgens mij. Laat ik hier maar niet negatief afsluiten en schrijven wat ik denk……voor 1 keer.

  26. Ach, hoe ze er in Afghanistan over denken boeit me eigenlijk niet. Al ben ik het niet met Wilders zijn film eens, ik vind wel dat hij het recht heeft om het uit te zenden. Documentaires die de Westerse cultuur in twijfel trekken zijn ook niet verboden. Dat ze daar in Afghanistan niet mee om kunnen gaan is iets waar ik persoonlijk, uit welwillendheid, rekening mee zou houden. Ik vind niet dat men verplicht is daar rekening mee te houden.

  27. Hahaha ja, ze weten altijd prachtig in te spelen op de onderbuikgevoelens. ;D
    Hoewel ik het me ook wel weer kan voorstellen: ik zou ook iets kritischer gaan schrijven over mensen die ongelovigen varkens noemen. Alleen regelrecht oproepen tot haat… nee, dat gaat me iets te ver. Dat is hetzelfde doen als wat de andere partij doet, en kwaad met kwaad vergelden maakt het alleen maar erger.

    On-topic: de moskee komt er dus. Laten we hopen dat dit de beide werelden positief dichter bij elkaar brengt!

  28. Ik vind die moskee ook een lelijk ding om te zien, en snap ook niet dat een welstandscommissie dit goedkeurt als een dakkapelletje al afgekeurd wordt 🙁

    En ik hoop dat ze ook bij deze niet zo’n luidsprekertje op de toren gaan zetten. Dan voldoe je ook zeker niet aan de geluidsnormen/geluidsbelasting die geldt.

    Overigens zou ik aan de heren wel willen vragen om ook mee te gaan in de tijd: een nieuwe kerk heeft ook geen hoge toren meer, maar past meer in de omgeving. Ik denk dat dat ook moet gelden voor een nieuw te bouwen moskee.

    Overigens heb ik ook een lange periode pal tegenover een moskee gewoond – heb het echter nooit geweten. Viel mij alleen op dat er soms wat meer dikke mercedesen e.d. stonden dan normaal in de wijk 😉

  29. zeg, hou is ff op met dat off-topic gel*l !
    Die moskee komt bij de sportvelden, langs de middelweg, alleen een boerderij ernaast, geen woning in de buurt! Dus waar praten we over??
    Komt ie niet in een woonwijk, zit iedereen nóg te zeiken… Nederland ten top. Plek is goed, geef die mensen ook hun eigen plekkie!

  30. Fred? Meestal vermelden we hier de namen aan wie we wat melden. Aangezien ik off-topic was (boefje) reageer ik: Dat gaat vanzelf Fred, dan enter je te snel. Tja, een doodzonde ik weet het.
    Ben het on-topic met je eens 😉

  31. De moskee op assendorperstraat is gevestigd in een “normaal” gebouw. Daar bedoel ik mee dat het in stijl is met de rest van het plein. Dat is waar ik over struikel. In nederland is vrijheid van geloof. Jammer genoeg moet ik soms zeggen. Ik zou het liefst een geheel geloofloze wereld zien… Aangezien er zoveel pijn en leed wordt veroorzaakt onder deze noemer vaak heeft het dan verder niets met geloof te maken maar wordt geloof als onderdrukkingsmiddel gebruikt.

    Maar dat staat hier helemaal niet ter discussie vind ik. Het gaat er niet om of we het moslim geloof uit Zwolle moeten verwijderen door met pek en veren etc. te werk te gaan… Nogmaal het zijn erg opzichtige in mijn ogen lelijke gebouwen en passen in totaal niet bij de rest van het (zo prachtige) Zwolle

  32. Leuk, ga ik een aanvraag indienen voor een mooie Katholiekekerk in Turkije. Met beplantingsplan natuurlijk, kijken wat hun reactie zal zijn.

  33. geschreven door joppie, op 5 maart 2008 om 17:09

    Leuk, ga ik een aanvraag indienen voor een mooie Katholiekekerk in Turkije. Met beplantingsplan natuurlijk, kijken wat hun reactie zal zijn.

    Jij won vroeger ook je discussies op de basisschool met argumenten als: maar zij deden het eerst/ook….

  34. Bij persbericht van 4 maart 2008 heeft de raad kunnen vernemen dat de vestiging van een multifunctioneel centrum met onder andere een moskee en Islamitisch uitvaartcentrum op het Hoge Laar in gang wordt gezet. Dit persbericht gecombineerd met de behandeling van de raadsbrief van 23 februari 2007 (afschrift bijgevoegd) in de commissie Ruimte van 24 april 2007 en het bestaan van een visiedocument voor een multifunctioneel sportcentrum op het Hoge Laar, levert bij de fractie van het CDA vragen op.

    Bij behandeling van de voornoemde raadsbrief heeft het CDA Zwolle met name aandacht gevraagd voor het destijds nog te presenteren visiedocument van de werkgroep waarin sportverenigingen, Deltioncollege, Sportservice Zwolle én de gemeente Zwolle participeerden. Gevraagd is destijds onder andere of deze werkgroep gekend was in de plannen van de Stichting Miesbahoel én de gemeente Zwolle om te komen tot realisering van een uitvaartcentrum op het Hoge Laar. Ook is gevraagd in hoeverre de plannen van de Stichting Miesbahoel de realisering van een multifunctioneel sportcentrum konden doorkruizen. Uiteindelijk bleek zowel de werkgroep voor het multifunctioneel sportcentrum als AV PEC (destijds inspreker) niet dan wel te laat geïnformeerd te zijn over de plannen voor een uitvaartcentrum. En ondanks betrokkenheid van de gemeente bij het plan voor de moskee en het visiedocument bleef het onduidelijk wat de impact was van beide initiatieven op elkaar.

    De wethouders Witbraad en Cnossen hebben vervolgens op 24 februari 2007 onder andere toegezegd dat het voorbereidingsbesluit voor toepassing van artikel 19 lid 1 RO in de raad zou worden behandeld en dat deze wethouders weer in overleg zouden treden met de Stichting Miesbahoel die het uitvaartcentrum wil realiseren, de sportverenigingen die nu nog op het sportpark actief zijn (waaronder AV PEC), maar expliciet óók met de werkgroep (participerende sportverenigingen, Sportservice en Deltion) die destijds werkte aan een visie op een multifunctioneel sportcentrum op het Hoge Laar.

    Het CDA was destijds van mening dat dit hernieuwde overleg in ieder geval zou moet leiden tot een reëel perspectief voor het multifunctioneel sportcentrum op het Hoge Laar met respect voor de functie van een uitvaartcentrum. Thans is echter onvoldoende duidelijk wat de uitkomst van het overleg exact is geweest in relatie tot mogelijke realisering van het multifunctioneel sportcentrum. Vandaar de volgende vragen.

    1.Wanneer komt het voorbereidingsbesluit voor toepassing van art. 19 lid 1 RO in de Raad?
    2.Is de hiervoor bedoelde werkgroep uitgenodigd deel te nemen aan het hernieuwd overleg zoals deze was beoogd? Zo nee, kunt u de redenen aangeven waarom dit niet is gebeurd? Zo ja, kunt u de Raad uitgebreid informeren over het gevoerde overleg en de uiteindelijke uitkomst daarvan?
    3.Kunt u bevestigen dat de realisering van een multifunctioneel sportcentrum op het Hoge Laar nog een reëel perspectief is nadat het Islamitisch multifunctioneel centrum is gerealiseerd?
    4.Zo ja, is dit ook gecommuniceerd met de Stichting Miesbahoel? Zo nee, is dit gecommuniceerd met de werkgroep? En op welke wijze en binnen welke termijn wordt vervolgens het initiatief van de sportverenigingen en het Deltioncollege door de gemeente Zwolle een vervolg gegeven?

    Martijn van der Veen

    De Raadsbrief:

    In juni 2004 hebben wij de Raad geïnformeerd over de zoektocht naar een perceel grond en de verkoop van een perceel gelegen aan de Luttekeweg aan de Stichting Miesbahoel Islam Zwolle. Dit perceel is in 2004 door de gemeente verkocht ten behoeve van de bouw van een islamitische ontmoetingsruimte (zie A op de bijgevoegde tekening 2006-158 B).

    Om vestiging op deze locatie mogelijk te maken moet er een artikel 19, lid 1 procedure van de Wet op de Ruimtelijke Ordening gevoerd worden. Tijdens de behandeling van deze procedure is gebleken dat er op het perceel een hindercirkel (stankcirkel) van een nabij gelegen agrarisch bedrijf (zie C op de bijgevoegde tekening 2006-158 B) gelegen is. Deze hindercirkel geldt als een zekere mate van wettelijke bescherming voor de bouw van bepaalde objecten waar regelmatig mensen verblijven. Hieronder valt ook de bouw van een islamitische ontmoetingsruimte. Om deze reden kan er door de gemeente geen medewerking worden verleend aan het bouwplan op de gewenste plaats.

    Door het weigeren van de bouwvergunning leidt dit ook tot directe gevolgen voor de met de stichting gesloten koopovereenkomst. De gemeente kan hierdoor niet conform de afgesproken voorwaarden grond leveren omdat de stichting de grond niet kan bebouwen. In dit geval dient rekening te worden gehouden met de algemene beginselen van behoorlijk bestuur. Het sluiten van de koopovereenkomst is een privaatrechtelijke handeling van de gemeente. Maar aangezien de gemeente overheid is, dient zij altijd de algemene beginselen van behoorlijk bestuur in acht te nemen. In dit geval mocht de stichting dan ook verwachten dat de gemeente zich ervoor in zou spannen dat de benodigde vergunningen verleend zouden worden.

    Gelet op de tijd dat het traject al loopt en de zoektocht die vooraf is gegaan naar een geschikte locatie, is in de nabije omgeving gezocht naar oplossingen. Deze is gevonden in het terrein gelegen vóór het perceel grond wat aan de stichting verkocht is en waar tot op heden een parkeerplaats gelegen is waar atletiekvereniging PEC gebruik van maakt (zie B op bijgevoegde tekening 2006- 158 B). Dit terrein is eigendom van de gemeente en ligt buiten de hindercirkel van het nabij gelegen agrarisch bedrijf. Een wisseling van de parkeerplaats en de islamitische ontmoetingsruimte blijkt om het probleem op te lossen een goede mogelijkheid. Tevens is naar voren gekomen dat de nieuw voorgestelde plek, gelet op de functie, meer te prefereren is dan de verkochte locatie.

    In juni 2006 is het college het voorstel gedaan om als gemeente met de stichting in overleg te treden en het voorstel te doen om de locatie te wisselen. Inherent aan dit voorstel is het feit dat bij overeenstemming met de stichting de reeds gesloten koopovereenkomst moet worden ontbonden, een nieuwe verkoopovereenkomst gesloten moet worden en door de gemeente de parkeerplaats verlegd moet worden. Het college heeft met dit voorstel ingestemd waarna het overleg met de stichting is opgestart.

    Dit overleg heeft tot overeenstemming met de stichting geleid waarna een nieuwe verkoopovereenkomst gesloten is. Ook voor de nieuwe plek moet een procedure art. 19, lid 1 WRO gevoerd worden om vestiging mogelijk te maken en de bouwvergunning te kunnen verlenen. Deze procedure wordt op zeer korte termijn opgestart en hiertegen is op de gebruikelijke wijze bezwaar en beroep mogelijk.

    De gemeente is op dit moment bezig met de voorbereiding van het verplaatsen van de parkeerplaats en het bouwrijp maken van de verkochte locatie. De planning is dat dit zo spoedig mogelijk na het verlenen van de bouwvergunning zal worden uitgevoerd. Ten aanzien van de parkeerplaats kan gemeld worden dat er tevens gekeken is om extra parkeerplaatsen te realiseren. De parkeerdruk rondom het parkeerterrein is hier regelmatig hoog en nu de parkeerplaats verlegd wordt, kan dit probleem enigszins worden aangepakt. In het nieuwe plan zullen er ongeveer 14 parkeerplaatsen extra gerealiseerd zullen worden ten opzichte van de huidige parkeerplaats. De parkeerplaatsen zullen worden ingepast in bestaand en nieuw te planten bomen en groen. Tevens zal er een haag geplant worden om het zicht op de parkeerplaats voor de aangrenzende agrariër te onttrekken. De stichting zal op eigen terrein voor haar bezoekers, conform de bouwverordening, parkeerplaatsen moeten realiseren.

    Nu er overeenstemming is bereikt met de stichting en de art. 19, lid 1 procedure binnenkort wordt opgestart, is tevens het moment bereikt om de direct aangelegen bewoners en percelen in te lichten over de wijziging van locatie. De naastgelegen atletiekvereniging PEC en de aangrenzend wonende agrariër zullen dan ook zo spoedig mogelijk worden ingelicht. In de betreffende wijkplatforms welke in mei gehouden worden, zal tevens aandacht worden geschonken aan de komst van het islamitisch ontmoetingscentrum op de gewijzigde locatie aan de Luttekeweg. In eerder gehouden wijkplatforms in 2004 is over de komst al gesproken en tevens is er toen in diverse Zwolse kranten aandacht aan besteed.

    De stichting heeft tot op heden nog steeds tijdelijke huisvesting aan de Dennenstraat. Omdat zij hier op zeer korte termijn uit zullen moeten vertrekken, zal men zo spoedig mogelijk na het verlenen van de bouwvergunning voor de Luttekeweg starten met bouwen. Zodra het mogelijk is zal daarna de Dennenstraat door de stichting ontruimd worden.

  35. Heeft CDA ook iemand in dienst die een beetje populair kan schrijven? Neem aan dat dit van CDA komt; of is er een CDA-gerelateerde Admin? Die Martijn = CDA denk ik dan maar.
    Beetje tempo in de besluitvorming over deze mooie lap grond is idd niet verkeerd.
    Maar ja procedures en regeltjes: Ook dit kabinet en alle kabinetten Balk zouden daarin kappen?! In 2004 is dit perceel verkocht tbv Islamitische ontmoetingsruimte. Prima lijkt me Prima en is waarschijnlijk ook al zeker……tjonge jonge 4 jaar?

  36. Moskee
    Heb alle begrip voor mensen die voor hun geloof uit willen komen.
    Zouden christelijke mensen ook een nederlandse kerk mogen bouwen in Marokko???

  37. Grondwet
    Het komt wel vaak op hetzelfde neer hier: @ Carmen: dan zouden wij ons moeten meten aan de wetgeving in al die landen waar onze medelanders vandaan komen. Hoe is het in Israël, mogen daar alle geloofshuizen vrij gevestigd worden? Hier wordt gelukkig niet moeilijk gedaan over een synagoge, elk geloof mag je hier belijden. Wij kennen namelijk een eigen Grondwet met oa

    -Art. 1. Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

    -Art. 6.
    -1. Ieder heeft het recht zijn godsdienst of levensovertuiging, individueel of in gemeenschap met anderen, vrij te belijden, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.

    Deze kwam ik zo tegen, ben nl ook geen schriftgeleerde
    😉 Van mij mag er echter wel iets “anti-beledigends” in de wet want wat ik soms lees en hoor loopt de spuigaten uit. Zelfs in de kamer lijkt het grenzenloos. Tegelijk besef ik dat “beledigen” subjectief is. Je zou het echter aan het oordeel van een rechter kunnen laten. Ff Dwdd kijk ook over de film Zomerhitte. Leuk boekje van “topper en geweldig mens” Jan Wolkers!

  38. Sorry dat ik zo laat ben, maar wil nog even terug naar het begin van deze draad:
    Ik begrijp niet wat men er lelijk aan vindt. Ik vind hem mooi!
    Betere locatie was volgens mij de plaats van die “kerk naast de Aldi in de Diezerpoort” zoals ghehe hem duidde, die daar nu toch maar staat te verpieteren.
    Maar laat in ieder geval maar komen. Zwolle moet toch ook eens een echte stad worden.

Reacties zijn gesloten.