Zwollenaren zegevieren opnieuw in Doetinchem

Zwollenaren zegevieren opnieuw in Doetinchem

Zwolle – PEC Zwolle heeft, net als eerder in de beker, ook de belangrijke uitwedstrijd voor de competitie bij De Graafschap gewonnen. Door doelpunten van Clint Leemans en Younes Namli wordt het 0-2 voor de Blauwvingers. Tegenstander De Graafschap moet al binnen twintig minuten verder met tien man na een rode kaart voor Lars Nieuwpoort. Door de zege neemt PEC Zwolle afstand van de onderste plaatsen.

PEC Zwolle had al binnen een minuut op voorsprong kunnen staan in het regenachtige Doetinchem. Vito van Crooij kwam in kansrijke positie om te schieten, maar besloot de bal af te leggen. De kans ging hierdoor verloren. Nog binnen het kwartier kwam PEC Zwolle wél op voorsprong. Een indraaiende vrije trap van Clint Leemans werd door niemand aangeraakt, waardoor de bal zomaar in het doel verdween: 0-1. Niet lang daarna kreeg Lars Nieuwpoort een rode kaart na een harde overtreding op Kingsley Ehizibue. Sowieso vielen er veel gele kaarten in de eerste helft, zes om precies te zijn. Zwolle had na de rode kaart het balbezit en de kansen om meer te scoren, maar slaagde daar niet in. Van Crooij testte keeper Hidde Jurjus, terwijl een poging van aanvoerder Younes Namli via een De Graafschap-speler net naast het doel ging.

Direct na rust, na het inbrengen van Zian Flemming voor Sepp van den Berg, ging PEC Zwolle op jacht naar een tweede doelpunt. Kansen waren er genoeg, maar het duurde lang tot de bevrijdende tweede treffer viel. Onder meer Namli, Mike van Duinen en Leemans probeerden het, maar doelpunten leverden deze schoten niet op. Daardoor mochten de tien van De Graafschap blijven hopen. Een kwartier voor tijd maakte Namli echter aan alle onzekerheid een einde met de 0-2. Vanaf de rechterkant van het veld schoot de vleugelaanvaller de bal schitterend in de kruising. In de slotfase was de thuisploeg nog dichtbij de 1-2, maar Fabian Serrarens kon de bal net niet in het lege doel krijgen, terwijl Ehizibue in de toegevoegde tijd nog bijna een derde treffer maakte.

Komende zaterdag wacht PEC Zwolle een thuisduel met Ajax. Het duel in het MAC3PARK stadion begint om 19.45 uur. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: