Haastige spoed…

In de vroege ochtend van woensdag 5 maart werd een 27-jarige inwoner van Zwolle staande gehouden op de Werkerlaan. De man reed met (te) hoge snelheid over de kruising Zwartewaterallee/Middelweg. Op de kruising Middelweg/Waallaan haalde hij een andere auto op een onverantwoorde manier in en verhoogde hij zijn snelheid tot zo’n 90 km/u.

De automobilist reageerde niet op het stopteken van de politie en ook seinen met groot licht had geen effect. Pas na het inschakelen van de optische signalen, bracht hij zijn auto op de Werkerlaan tot stilstand. De bestuurder verklaarde haast te hebben om op zijn werk te komen. Hij kreeg een proces-verbaal voor het overtreden van de maximum snelheid en kon na een goed gesprek zijn weg vervolgen.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. na een goed gesprek zijn weg vervolgen.

  weten ze dat je optijd moet zijn voor je werk gaan ze nog even irritant doen met een lang gesprek. Typisch machtgedrag van de politie 😮


  Maak melding

 2. Als je niet te hard rijd krijg je ook niet te maken met dat machtgedrag.
  Aan hard rijden heeft men niets men moet optijd vertrekken. 😉
  De lasergunboys staan de laatste dagen ook vaak op de Rembrandtlaan dus oppassen!


  Maak melding

 3. ja ook zo’n belachelijke snelheid van max 30 daar op de rembrandtlaan
  kunt er deze week nog wel langskachelen want deze week delen ze alleen waarschuwingen uit ( zelf zojuist gezien )  Maak melding

 4. Ik kan wel merken dat degenen die met de auto door de Rembrandtlaan crossen nooit met de fiets op een druk moment langskomen…. Het is daar eng nauw hoor!


  Maak melding

 5. Eens Chris, en Arie dat weten we 50 toegestaan. Jij hebt nog nooit een bekeuring gehad voor te hard rijden? Met 90 inhalen op een kruising is idd nooit goed te praten maar ook erg afhankelijk van hoe druk het is. Neem aan dat dit domme gedrag ook wel meewoog op het PV:

  De automobilist reageerde niet op het stopteken van de politie en ook seinen met groot licht had geen effect. Pas na het inschakelen van de optische signalen, bracht hij zijn auto op de Werkerlaan tot stilstand.

  Goeie verklaring overigens!!!!! Haast ivm werk 😀 😀 😀


  Maak melding

 6. @Chris:
  Waar 50 is toegestaan, ja….

  Dat zegt niet zoveel, er zijn zoveel plekken waar met normaal rijgedrag 20 km/h te hard kan worden gereden. Straks hangen ze overal 30km/h bordjes op. Of 80 op de snelweg.


  Maak melding

 7. Alles leuk en aardig dat er door de automobilist wordt ingeschat dat er in bepaalde situaties harder kan worden gereden, maar ga dan regelen dat de snelheidslimiet daar wordt aangepast. Als dat er door komt (na gedegen onderzoek), mag je er harder rijden. Zolang daar een bord 30,50,80, etc. staat heb je je daar aan te houden en moet je niet janken als je een bekeuring krijgt als je je er niet aan houdt.


  Maak melding

 8. Alles leuk en aardig dat er door de automobilist wordt ingeschat dat er in bepaalde situaties harder kan worden gereden, maar ga dan regelen dat de snelheidslimiet daar wordt aangepast.

  En laat ze dan ook direct laten aanpassen dat ze wel met hun auto/busje/motor op het verplichte (brom)fietspad met meer dan 50 km/h mogen jakkeren :'(
  Afgelopen week 2 meegemaakt op het fietspad tussen de Klipperweg en de Stinssloot. Vanmorgen een mongeaul op motor die 50 op het fietspad reed en afgelopen dinsdag een gast in een wit busje die bij het opdraaien van het fietspad een brommerrijder bijna de berm in heeft gereden. >:(


  Maak melding

 9. Die brommer rijdt daar op een verplicht (brom-)fietspad dus die mag daar rijden.

  Vanmorgen heb ik de boel nog eens wat beter bekeken. Komende vanaf de Westenholterbrug heb je een zeer duidelijk blauw rond bord met daarop een witte fiets en een witte brommer, dus (brom-)fietspad.
  Halverwege, net voorbij Pouw, staat géén bord meer en ook aan de andere kant bij Auto’s Wieten staat géén bord dat het een (brom-)fietspad is. Ik zal de gemeente ervan op de hoogte stellen.


  Maak melding

Reageer