Zwollenaren pakken podiumplekken op gerenommeerd grapplingtoernooi

Zwollenaren pakken podiumplekken op gerenommeerd grapplingtoernooi

Zwolle – Op het snelst groeiende grapplingtoernooi van Nederland deden afgelopen zondag 2 december 10 leden van vechtsportschool Tabonon mee. Met succes: 3 sporters wisten een podiumplek te veroveren.

De ‘Primal Games’ is één van de snelst groeiende grapplingtoernooien van Nederland, waar tegenwoordig ook internationale sporters aan meedoen. Tijdens de 7de editie afgelopen zondag was Tabonon goed vertegenwoordigd op de mat. In totaal deden tien leden mee, waarvan er vijf hun debuut maakten in de wereld van de grapplingwedstrijden.

Winst voor drie leden
In de -91 kilo gevorderden klasse wisten sporters Carlo Vrolijken en Ruben Drost de 2e en 3e plaats te behalen. In de -91 kilo beginners klasse stond Fabian Lammertse op de 2e plek op het podium. Het doel is om de volgende editie van het toernooi met 15 leden deel te nemen.

Grappling: een veelzijdige sport
Grappling is een technische en veelzijdige sport die is ontstaan vanuit het Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ). De focus bij grappling ligt op het grondgevecht, waarbij er geen trappen en stoten zijn toegestaan. De filosofie achter Jiu Jitsu is dat een klein individu door het gebruik van de juiste technieken kan winnen van een groter en sterker individu. Door steeds een betere positie te krijgen ten opzichte van je tegenstander scoor je punten en vergroot je de kans dat je een klem of verwurging kunt aanleggen. Dit zal de tegenstander laten afkloppen: de “tap-out” – het ultieme doel van grappling. Het grote verschil tussen BJJ en grappling is dat er bij grappling geen Gi (judopak) gedragen wordt. Mede hierdoor wordt het ook wel ‘NoGi Jiu Jitsu’ genoemd. Het is dan ook niet toegestaan om aan de kleding vast te pakken.

Over Tabonon
Tabonon (Thai Boxing Noord Oost Nederland) is al 15 jaar een van de grootste vechtsportscholen van Nederland, met als motto ‘Vechtsport voor iedereen’. Iedereen is dan ook welkom voor een gratis proefles. Op drie locaties (2 in Zwolle en 1 in Raalte) worden kickboks-, MMA-, grappling- en bokslessen gegeven. Vanaf januari zal ook Brazilian Jiu Jitsu tot het aanbod behoren. Daarnaast wordt er yoga, krachttraining, personal training en psychomotorische therapie aangeboden. Naast het lesaanbod verzorgt Tabonon ook de opleiding tot leraar Martial Arts van het CIOS en de profileringscursus De Kick van Kickboksen op de Calo. Kijk voor meer informatie op www.tabonon.nl.

Artikel delen: