3e editie Kerst speel je Samen

3e editie Kerst speel je Samen

Zwolle – Zondag 16 december organiseert docentencollectief Dubbelgreep voor de derde keer het Kerst speel je Samen concert in de Zwolse Grote Kerk. Op deze dag komen ruim 200 muzikanten, waaronder heel veel orkestleden en 2 koren (een kinderkoor en een koor van mensen boven de 15 jaar) samen voor het spelen en zingen van bekende en minder bekende kerstliederen en muziekstukken.

Het concert begint om 13.45 uur en zal een uur duren, vanaf 13.15 uur gaan de deuren open voor het publiek.. Kaarten kosten €4,- (kinderen t/m 12 jaar: €2,-) en zijn voorafgaand aan het concert te koop aan de deur.

De muzikanten hebben de bladmuziek van tevoren kunnen downloaden en ze hebben die dag al vanaf 9:30 tot 13:00 uur gerepeteerd onder leiding van ervaren dirigenten. De organisatie is blij dat onze wethouder cultuur Monique Schuttenbeld het concert komt openen. Verder is er medewerking van de in Zwolle en ver daar buiten bekende zangeres Esther Groenenberg. Presentatie is in handen van (Dubbelgreepdocent) Philine Coops.

Gitaar in de schijnwerpers
Elk jaar staat er een ander instrument op de voorgrond en dit jaar is dat de gitaar. Saskia Spinder heeft het prachtige stuk ‘Ring Christmas Bells’ van Mykola Leontovich voor gitaarorkest gearrangeerd.

Financiële steun
Kerst speel je Samen 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door sponsorbijdragen van de firma De Graaf Muziek in Zwolle, ’t Speeltuygh gitaarspecialisten in Zwolle en door The Fellowship of Acoustics in Dedemsvaart. En daarnaast door subsidies van Stichting Het Hervormd Weeshuis, Fonds Amateurkunst Zwolle en VSBfonds.

‘Adventmitspielkonzert’
Het idee voor het meespeelconcert komt uit Keulen, daar vindt sinds 2010 in de Dom het ‘Adventmitspielkonzert’ plaats. Ieder jaar komen in de adventsperiode een paar duizend muzikanten (van alle niveaus en leeftijden) bijeen om samen te musiceren. Voorzitter van stichting Docentencollectief Dubbelgreep, Alet Boukes, zag dit en vond dat het idee navolging verdiende in Zwolle.

Artikel delen: