Internationale leerlingen op Greijdanus in Zwolle - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Internationale leerlingen op Greijdanus in Zwolle

Zwolle – Afgelopen week was een groep van 17 leerlingen en 6 docenten uit Duitsland, Estland en Spanje te gast op het Greijdanus in Zwolle. Dit gebeurde in het kader van een Erasmus uitwisseling. De internationale leerlingen werkten samen met leerlingen van Greijdanus aan een project over migratie, integratie en mobiliteit. Hiervoor bezochten ze verschillende projecten in Nederland.

Eén van deze excursies ging naar het Rijswijks Lyceum. Dit is een school aan de rand van Den Haag, en er zijn veel leerlingen met verschillende etnische achtergronden. Na een presentatie door een vwo 5 klas van het Lyceum gingen de leerlingen met elkaar in debat over verschillende stellingen die met migratie te maken hebben. Met een internationale lunch werd dit bezoek afgesloten.

Een andere excursie ging naar Startblok Riekerhaven in Amsterdam. Dit is een woonproject voor jonge statushouders en jongeren uit Nederland. Het doel is alle jongeren die er wonen een springplank bieden voor het ‘echte leven’ en samen een community vormen. Hierna bezocht de groep ook het Anne Frank Huis.

Naast deze inhoudelijke excursies was er ook tijd om Nederland te verkennen. De beklimming van de Peperbus en een bezoek aan het Vredespaleis en de Pier van Scheveningen konden daarin niet ontbreken. Ook maakten de internationale leerlingen kennis met het Sinterklaasfeest en werd de week afgesloten met schaatsen.

De leerlingen presenteerden vrijdag in groepen wat ze hebben gedaan en geleerd tijdens de uitwisseling. Daarnaast hebben ze ook een website gemaakt waar ze hun ervaringen hebben bijgehouden.

Artikel delen: