Wheels in Miniature

Met 1000 meter tafellengte en even zoveel vierkante meters attractieruimte gaat op 15 en 16 maart de vijfde editie van Wheels in Miniatuur in de IJsselhallen te Zwolle van start. Het evenement is hard op weg te groeien tot het grootste miniatuur-en modelbouwevenement van Nederland met deelname uit Nederland, België, Duitsland en Tsjechië. Er is voor iedere verzamelaar wel iets te vinden en voor de kinderen zijn er volop rijdende attracties te zien. Kortom een dagje uit voor het hele gezin.

Het wordt een fascinerende tweedaags evenement met spectaculaire demonstraties. De allermooiste stukken zijn te zien uit alle takken van de modelbouw. Van houtbouw, stoombouw, vliegtuigbouw, plasticbouw, scheepsbouw, treinbouw tot banen met auto’s en trucks. Diverse verenigingen tonen het crème de la crème op modelbouwgebied compleet met radiografisch bediende echt werkende stoomlocomotieven, watervallen, en echt werkende bruggen. Bovendien is er een schaalmodel van de Zwolse Sassenpoort en een model “met een knipoog” van de Peperbus uit Zwolle.

Naast alle bewegende activiteiten zijn er talloze schaalmodellen in alle soorten en maten van dichtbij te bewonderen. Schepen, vliegtuigen, helikopters, auto’s, oldtimers, formule-1 treinen, stoommodellen, meccano, plastic modellen, het is zo gek niet te bedenken of het is aanwezig.

Uiteraard is er weer van alles te koop. Er zijn complete pakketten met nieuwe modellen, miniaturen, onderdelen en gereedschappen verkrijgbaar. Er is een grote uitgebreide miniaturenmarkt voor gebruikte en nieuwe modellen.

Tijdens Wheels in Miniatuur is alles op het gebied van auto-, landbouw- en treinminiaturen te zien en te koop. Er zijn tevens stands aanwezig met miniatuur trucks en vrachtauto’s. Alle miniaturen zijn er in diverse schalen, van heel oude exemplaren tot vrij recente modellen. Naast vele bijzondere modellen in allerlei soorten en maten vindt het publiek volop stands met lectuur en informatie. Dus kom heerlijk snuffelen, loven en bieden op deze beurs, of het nu gaat om een startset, een mooi stuk voor uw verzameling of juist dat model, waar u al zo lang naar op zoek was.

De beurs is op beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entree voor volwassenen is € 6,00, kinderen t/m 8 jaar hebben gratis toegang (onder begeleiding). Meer informatie: Heerdink Miniatuur Organisatie, tel: 0548-624464 of kijk op www.miniatuurorganisatie.nl<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Artikel delen:

Reageer