Oranje Zwart zet kampioenskandidaat Elko opzij

Oranje Zwart zet kampioenskandidaat Elko opzij

Zwolle – Een makkelijk kampioenschap zal het niet worden maar de kans erop is wél degelijk aanwezig. Duidelijk en overtuigend beter dan vorige week, rechtte Oranje Zwart haar rug. Tegen Elko, uit het dorp Elim, werkte de ploeg overtuigend naar een overwinning.

Trainer Aldrik Rijks had zijn huiswerk goed gedaan deze week. Het strijdplan tegen de Elimse korfballers werkte en met open ogen tuinde Elko erin. Oranje Zwart scoorde in de eerste helft al over bijna alle schijven en had het in de verdediging goed voor elkaar.

Jesse Wiegers had een belangrijk aandeel in de score in de eerste helft. Liana Klijnstra verzorgde de eindpasses op hem uitmuntend. De heren bleven deze week niet achter op de dames qua scores. In de eerste 15 minuten gaat het gelijk op. Echter bij de rust is er een gat geslagen, 11-15. Na rust gaat Oranje Zwart door met scoren en komt met zorgvuldige aanvallen tot een 11-18 voorsprong. Elko had het geloof in de wedstrijd toen opgegeven want, een vuist kon er niet meer gemaakt worden.
16-22 werd de eindstand voor de Zwolse formatie.

Artikel delen: