11e editie Sprookjesfestival is groots en magisch

11e editie Sprookjesfestival is groots en magisch

Zwolle – December is een familiemaand, ook bij Zwolse theaters. Van donderdag 27 tot en met zondag 30 december vindt dit jaar alweer de 11e editie van het Sprookjesfestival plaats. Een magisch theaterfestival met voorstellingen voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar oud. Meer dan 35 voorstellingen zijn vier dagen lang te zien in Schouwburg Odeon, Theater de Spiegel en het Perrontheater van Theatergroep De Jonge Honden. Ook kan het publiek dagelijks meelopen met de Sprookjestocht door de binnenstad van Zwolle.

In de kerstvakantie, op de donkere dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw, staat er weer een magisch programma klaar, vol prinsessen, prinsen, kabouters en andere sprookjesfiguren. Voorstellingen, knutselen, spelletjes spelen en schminken, er is van alles te beleven in de Zwolse theaters.

Sprookjestocht
Verhalenverteller Stan Fritschy maakt speciaal voor het Sprookjesfestival, in samenwerking met de Jeugdtheaterschool Zwolle, een Sprookjestocht langs verschillende bijzondere locaties (binnen) in de binnenstad van Zwolle. De Sprookjestocht is voor de hele familie en speelt op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 december. Tijdens de Sprookjestocht wordt dit jaar het sprookje Ali Baba en Morgiana verteld.

Werktuig (8+) in het Perrontheater
Een mysterieuze en stoere voorstelling, gespeeld door Theatergroep de Jonge Honden, over ontdekken, nieuwsgierigheid en verantwoordelijkheid voor je daden. De voorstelling speelt op de zolder van het Perrontheater aan de Westerlaan in Zwolle, waar buiten de vuren branden en de warme chocolademelk klaarstaat.

Sprookjessprokkelaar met Zwolse spelers
Efteling producties brengt op vrijdag 28 december de familiemusical De Sprookjessprokkelaar 6+ naar Zwolle. Deze nieuwe familiemusical is gebaseerd op het succesvolle boek De Sprookjessprokkelaar van Paul van Loon, Prinses Laurentien van Oranje en de Efteling, waar inmiddels ruim 18.000 exemplaren van verkocht zijn. In de voorstelling in Theater de Spiegel zullen tien Zwolse grootouders met hun kleinkind meespelen.

Samenwerking met het Wereldberoemde Verhalen Festival
Twee voorstellingen, Alleen op de Wereld en Icarus, die gemaakt zijn voor het Wereld Beroemde Verhalenfestival in Zwolle door jonge Zwolse theatermakers worden tijdens het Sprookjesfestival nogmaals opgevoerd. Deze korte voorstellingen van ongeveer 15 minuten zijn te bezoeken voor of na afloop van een voorstellingsbezoek in Schouwburg Odeon in de foyer.

Meer informatie en kaarten via www.zwolsetheaters.nl/sprookjesfestival

 

Artikel delen: