Politie zoekt straatnaambordjes in Zwolle Zuid

Aan de vernielingen in de wijk Zwolle-Zuid gedurende de eerste uren van het nieuwe jaar is al veelvuldig aandacht besteedt. Inmiddels heeft de gemeente Zwolle een inventarisatie gemaakt van het aantal vernielingen. Tevens heeft de gemeente aangifte gedaan van vernieling van hun eigendommen bij de politie.

Met name lantaarnpalen, afvalbakken en straatnaambordjes moesten het ontgelden. Bij deze willen wij u even attent maken op het feit dat er ook veel straatnaamborden/verkeersborden zijn weggenomen vanuit de wijk. De politie vermoedt dat jongeren het als een soort van trofee inmiddels op hun kamer hebben hangen, en wil dan ook ouders vragen alert te zijn hierop en bij het aantreffen van (verkeers)borden de zoon/dochter hierop aan te spreken en de politie in te lichten.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. als ze zich wat vaker als agent door de wijk begeven blijven de vernielingen ook wel weg.Ik heb het hier al vele malen over gehad maar zie geen agent hier door de straten komen.Alleen als ze een melding hebben gehad zie je ze hier rondrijden in zuid .


  ⚠️ Meld

 2. Dat is inderdaad te belachelijk voor woorden….Willen jullie pleeeeeace je eigen kids aangeven? We komen er zelf niet uit…. 😀


  ⚠️ Meld

 3. geschreven door larry, op 6 maart 2008 om 00:28

  hahahaha

  je eigen bloed aan geven

  Hahahaha ;D ;D ;D ;D ;D

  Je voor iemand anders uit geven…


  ⚠️ Meld

 4. Ik zou dus wel mijn bloedjes van kinderen (als ik ze had) vertellen om die borden terug te brengen. Op 1 januari al. Zijn ze nou helemaal gek geworden, een beetje het straatmubilair vernielen en meenemen om de kamer op te fleuren. En ja, dan mogen ze ook best op de blaren zitten.

  Als je niet je ‘eigen bloed aan geeft’ geef je een signaal dat het allemaal wel best is. Lekkere manier van je kinderen opvoeden >:(


  ⚠️ Meld

 5. Tuurlijk klopt dit vermoeden

  De politie vermoedt dat jongeren het als een soort van trofee inmiddels op hun kamer hebben hangen, en wil dan ook ouders vragen alert te zijn hierop en bij het aantreffen van (verkeers)borden de zoon/dochter hierop aan te spreken en de politie in te lichten.

  Ze moeten vaker door de wijk, dat is zeker!
  Maar van mij mogen ze ouders op hun verantwoordelijkheid voor hun kids aanspreken. Voor degene die het wel grappig vindt dat de ook door hemzelf betaalde borden op de kamers van de kids hebben: Geef je ze een vrijbrief om alles te jatten en zul je nooit je kind aangeven?


  ⚠️ Meld

 6. ik als er één straatnaambord voor de dag komt men gelijk de personen en namen krijgt die met de jaarwisseling de nodige schade hebben verricht hier in zuid en tevens de gasten die steeds de grafitty spuiten


  ⚠️ Meld

 7. @ Japser: Helemaal met je eens. Als je er als ouder niets van zegt geef je het signaal dat het goed is. Je eigen kroost aangeven gaat natuurlijk te ver, maar aanspreken op hun eigen verantwoordelijk is natuurlijk het minste dat je kunt doen.


  ⚠️ Meld

 8. En als de persoon, na alles geprobeerd te hebben, iets niet terug wil geven en geen aangifte wil doen… Reken erop dat er wat portretten rondlopen op deze aardkloot. Wou je het dan maar laten zoals het was?


  ⚠️ Meld

 9. Jasper ik ben het helemaal met je eens. ik zou overigens mijn zoon wel aangeven als hij het niet zelf doet. Hij kan kiezen of hij doet het zelf of ik doe het.
  Hij was trouwens niet eens het huis binnengekomen met het bord.


  ⚠️ Meld

 10. Juist!
  Ja, hier ben ik het dus ook helemaal mee eens!

  En die gasten die graffiti spuiten moeten ze ook maar eens in de kraag grijpen. Gisteren zag ik dat een paar mensen de boel weer netjes aan het overschilderen waren. Overigens pluimpje voor de gemeente dat ze dat telkens zo snel regelen. En dan maakt het me niet uit of dat schilders zijn of mensen die een werkstraf uitvoeren!
  In ieder geval…op de muur van de tunnel stond:”Graffiti can’t be stopt”. Misschien moeten die sukkels gewoon eens naar school gaan! 😀


  ⚠️ Meld

 11. Nou, er is in Zwolle geen enkele voorziening om graffiti op te spuiten. Dan wordt het sneller op tunnels gedaan. Vind persoonlijk Graffity ook stukken leuker staan dan kale suffe witte tunnels…..lijkt wel een ziekenhuis 😉


  ⚠️ Meld

 12. Liever kale suffe witte tunnels dan dat geklieder. Als ze zo nodig willen kliederen dan maar op hun eigen huis of op de auto van pa.
  Als straf zou ik zeggen met een tandenborstel verwijderen. Ook al doen ze er een jaar over.


  ⚠️ Meld

 13. Tja, ik heb weer liever dat ‘geklieder’…. ;), sportvoorzieningen worden toch ook gesubsidieerd? Waarom een kunstvorm als graffity dan niet?


  ⚠️ Meld

 14. Lang niet alle grafitti is lelijk, maar ik kan toch niet zeggen, dat ik bijzonder onder de indruk ben van de “kunstwerkjes” die in de tunnels worden opgeleverd.
  Dom strepen trekken is sowieso belachelijk. Dat is vernielzucht in plaats van kunstuiting. De meeste tags van die figuren zijn ook gewoon lelijk. Als je kijkt naar plaatsen waar legaal grafitti gespoten mag worden zie je inderdaad mooie plaatjes!


  ⚠️ Meld

Reageer