Handballers Travelbags/HV Zwolle te sterk voor Minerva in eigen huis

Handballers Travelbags/HV Zwolle te sterk voor Minerva in eigen huis

Zwolle – Op zondag 9 december 2018 mochten de heren van Zwolle in eigen huis het opnemen tegen Minerva. Minerva die 1 punt achter stond op Zwolle in de competitie. Na 2 weken geleden met 1 puntje verloren te hebben van de koploper en de week erna met een gelijkspel tegen de hekkensluiter naar huis gestuurd werd, wilde Zwolle hoe dan ook de punten in eigen huis houden. Niet alleen om die reden, maar ook om het verschil met de groep boven de heren zo klein mogelijk te houden.

Waar twee weken geleden Luuk Broers zijn rentree maakte bij de Heren, zat hij deze week aan de kant met een forse enkelblessure. Daarentegen debuteerde B-speler Daan Born, om de heren een handje te helpen.

Om 11:35 uur klonk het fluitsignaal van de arbiter om de wedstrijd te beginnen. Vrijwel de eerste 10 minuten van de eerste helft ging de bal wel rond in het veld, maar werd er aan beide kanten niet genoeg druk gezet en niet goed geschoten. Zo wisten beide teams dan ook in die eerste minuten 2 keer het net te raken. Vanaf dat moment wist Zwolle de knop om te zetten en het spel te gaan leiden. Door goed rond gespeelde ballen en goede druk konden de opbouwers Sjouke Attema en Pascal Schutte bijna rechtdoor doorlopen om de score naar 8-4 te brengen.

Door als team te verdedigen en elkaar te helpen waar nodig, konden de heren de stand gelijk op laten komen. Helaas door niet goed geschoten ballen wisten zij alleen niet verder uit te lopen. Hier en daar nog een aantal mooie passes naar cirkel speler Jordy Hendriks en hoekspeler Roy Postema gingen de heren de rust in met een mooie voorsprong van 15-9.

De tweede helft begon in het voordeel van Minerva, zij wisten door slordige fouten in de verdediging van Zwolle een penalty mee te pakken en vervolgens nog 2 keer te scoren. Na deze 3 doelpunten wist Zwolle zich te herpakken, mede door opbouwer Igor Klomp, die 2 afstandsschoten het doel in wist te krijgen.

De rest van de tweede helft was in het voordeel van Zwolle. Zoals hieronder beschreven wist Lesley Rigter er vandaag 13 in te knallen. Deze doelpunten werden mede mogelijk gemaakt door uitstekend keeperswerk van Dennis Borst. En ook door de prachtige lange bal van Stefan Bult, die de bal vanaf het eigen 6-meter gebied naar de andere kant van het veld te gooien, waar Lesley Rigter de bal in de lucht een klein tikje kon geven, waardoor de bal het doel in ging. Met nog een aantal mooie breaks van Zwolle werd de eindstand 30-20.

Al met al heeft Zwolle goed samengewerkt en de wedstrijd gewonnen in de verdediging. Aanvallend liggen zeker nog genoeg verbeterpunten, maar aan het teamwork zal het niet liggen. De heren bedanken alle supporters voor het aanmoedigen. Volgende week reizen de heren van Zwolle af naar Borne. Tot dan!

Doelpunten

Lesley Rigter: 13

Igor Klomp: 4

Pascal Schutte: 4

Roy Postema: 3

Sjouke Attema: 3

Stefan Bult: 1

Jordy Hendriks: 1

Rik Talens: 1

 

Artikel delen: