SP: postkantoor Nieuwe Markt moet behouden blijven

TNT Post en ING maakten woensdagochtend bekend dat er in heel Nederland 2400 personeelsleden van de postkantoren hun baan kwijtraken. Het aantal postkantoren liep de afgelopen jaren al terug van 2000 naar 250. Ook het postkantoor aan de Nieuwe Markt in Zwolle moet binnen vijf jaar de deuren sluiten. De SP wil dat de gemeente er alles aan doet om het postkantoor aan de Nieuwe Markt te behouden en roept TNT Post en ING op om deze beslissing te heroverwegen.

Fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘De SP maakt zich grote zorgen over de bezuinigingsrondes die TNT Post aan het doorvoeren is. Eerder al werd het postkantoor aan de Westerlaan gesloten. Nu is het postkantoor aan de Nieuwe Markt aan de beurt. Het is niet alleen ingrijpend voor de medewerkers van de postkantoren, maar ook voor de klanten. Mensen kunnen in de toekomst alleen terecht bij winkels of banken voor de verzending van post. De SP vreest dat de dienstverlening verslechtert, omdat deze steunpunten in basis andere prioriteiten hebben. De dienstverlening brokkelt steeds verder af.’

Een eerder onderzoek van de SP toonde enige tijd geleden aan dat 90 procent van de werknemers die bij TNT werken de toekomst met grote angst tegemoet zien. Zij zijn niet alleen bang hun werk te verliezen, maar lijden bovendien onder de alsmaar oplopende concurrentiestrijd en de toenemende druk. Zo’n 80 procent gaf aan dat de marktwerking het plezier in het werk negatief tot zeer negatief heeft beïnvloed.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “SP: postkantoor Nieuwe Markt moet behouden blijven”

  1. Dat is toch landelijk beleid van De Postbank? Zou elke gemeente afzonderlijk daar zoveel aan kunnen doen? Of moet dat verzoek georganiseerd vanuit de 2e kamer komen?
    Tja, sommige politieke partijen wilden absoluut overal marktwerking:

    Zo’n 80 procent gaf aan dat de marktwerking het plezier in het werk negatief tot zeer negatief heeft beïnvloed.

  2. ik breng pakketjes altijd naar een winkel, kep niet de indruk dat ze daar mindere dienstverlening hebben. Wellicht dat je straks langer moet wachten als het drukker wordt

  3. De SP loopt ver achter de feiten aan.
    Er zijn over een paar jaar meerdere aanbieders voor het bezorgen van post en een ieder zal zijn eigen winkeltje hebben.
    De Nieuwe markt is dan autovrij, geldverkeer gaat hoofdzakelijk over het internet en postzegels kun je via het internet bestellen.
    In kleinere dorpen hebben ze allang geen postkantoor meer en ook daar gaat het, zelfs nu er maar 1 aanbieder is, goed.

Reacties zijn gesloten.