Cibap studenten ontwerpen award ondernemersverkiezing Regio Zwolle

Cibap studenten ontwerpen award ondernemersverkiezing Regio Zwolle

Zwolle – ‘The mind of technology’ is de naam van de award die Cibap studenten hebben gemaakt voor de ondernemersverkiezing waar de ondernemer en de starter van het jaar worden gekozen. De winnaars worden bekend gemaakt op het Regio Zwolle Congres op 13 december in theater De Spiegel. Deze mooie opdracht kregen de Cibap studenten van MKB Nederland regio Zwolle. Het thema van het congres is technologisering als kans.

‘The mind of technology’ betreft een glazen hoofd dat de ondernemer symboliseert. In het hoofd zijn electroden van een moederbord te zien die de hersenen vormen. De gedachte hierachter is dat de mens door middel van het gebruik van het brein en de juiste technologie kan worden tot een uitstekende ondernemer. De award is helemaal handgemaakt door de studenten. Hierbij maakten zij gebruik van verschillende vaardigheden, technieken, materialen en apparatuur. Coby Zandbergen, voorzitter College van Bestuur van het Cibap vindt de award echt prachtig geworden: “Vakmanschap, creativiteit, teamwork en doorzettingsvermogen: vijf creatieve professionals zijn weer een leerervaring rijker: trots!”

Studenten van verschillende opleidingen werkten samen aan dit project onder de naam Cibap in Company. Ilse Arkema (opleiding specialist schilder) heeft het hoofd uit glas gesneden en gezandstraald. De elektroden op het hoofd maakte ze in de huisstijlkleuren van het congres: blauw en oranje. Daarna ging het hoofd in de oven. Een spannend proces. Hoe verhouden de kleuren zich tot elkaar in de hete oven? Noah Kroon (opleiding Creatief Vakman) maakte het vierkante houten blok waar het hoofd opstaat. In het blok is lood verwerkt om de award te verzwaren. Izla Malki (opleiding specialist schilder) schilderde het houten blok in een sjieke donkerblauwe kleur dat de award een zakelijke uitstraling geeft. Zij werkte het af met zijdeglans. Eros Risiglione (opleiding Ruimtelijk Vormgever) bedacht het ontwerp en Judith Bosch (opleiding Mediavormgever) maakte een film van het gehele proces.
“We zijn tevreden over het proces. Soms waren er tegenslagen waardoor iets niet lukte, maar dat hebben we als team gezamenlijk opgelost. Het was een leuk en leerzaam proces. We zijn zeer trots op het resultaat!”, aldus de studenten.

Video 1
Video: Award Regio Zwolle Congres - Proces
Artikel delen: