Truck techniekdag bij Deltion in Zwolle

Geen truck op de weg komt zo uit de fabriek; alles wordt op maat afgebouwd. Bij het bouwen, onderhouden en repareren van een truck komt daarom heel wat kijken. Enter the T-zone bood een kijkje in de wereld van trucktechniek. Donderdag was de T-zone on tour bij het Deltion College, op de locatie Grote Voort in Zwolle. Ruim 300 leerlingen kwamen met hun klas kennis maken met de kneepjes van het vak, bekeken de nieuwste trucks en volgden demonstraties van de techniek in de trucks.

Bezoekers konden in verschillende themapaviljoens terecht. Zo was er de ‘Truck zone’, hier stond het afwisselende karakter van de trucktechniek centraal. In de ‘Technology zone’ konden bezoekers zelf aan de slag. Ze zochten een storing, verwisselden een luchtfilter of activeerden een automatische versnellingsbak. In andere themapaviljoens konden bezoekers onder andere testen of ze voldoende in huis hebben om trucktechnicus te worden. Ook konden de leerlingen kennis maken met ontwikkelingen in de trucktechniek, denk aan hybride techniek en biodiesel. Het buitenprogramma werd, door de weersomstandigheden, matig bezocht.

De Enter the T-zone on tour bestaat uit 10 events bij diverse ROC’s in Nederland. Het evenement kan gratis bezocht worden met leerlingen voertuigentechniek. Tijdens deze ochtend of middag komen leerlingen op actieve, leuke en leerzame manier in contact met de wereld van trucks en maken zij direct kennis met een ROC bij hen in de buurt. Meer informatie is te vinden www.enterthet-zone.nl.

Artikel delen:

Reageer