Naam en faam in Zwolle

Naam en faam in Zwolle

Zwolle – Op 14 december 2018 komt de invloed van Europese architecten, die hun sporen hebben nagelaten in het Zwolse stadsgezicht, aan bod.

Wie in Zwolle op zoek gaat naar Europese kunstenaars en architecten, stuit op verrassend weinig namen. Het waren aanvankelijk lokaal of regionaal werkzame vakmensen die de architectuur voorzagen van internationaal toegepaste stijlelementen. Toch drukten ook Europeanen een stempel op de stad. Gouden Verleden Het zijn ambachtslieden van naam en faam die zich als eerste openbaren. Daarnaast zijn er architecten die op de achtergrond werkzaam zijn, of juist door Europeanen met een nering in Zwolle uit hun land van herkomst gevraagd zijn.

Mascha van Damme is architectuurhistoricus en werkzaam als erfgoedadviseur bij het Oversticht. Zij voert u in de eerste lezing langs verschillende aspecten: van orgels tot stucplafonds, naar een klooster en houten noodwoningen. Fris Modern Begin jaren tachtig en negentig van de 20ste eeuw, als Nederlandse architecten en Super Dutch architectuur in hoog aanzien komen te staan in het buitenland, krijgen juist meer buitenlandse architecten opdrachten in Nederland. Hans de Man is ook architectuurhistoricus en verhaalt in het tweede deel van de lezing over complexe projecten op grootschalige binnenstedelijke locaties.

Programma
19.30  inloop Waanders in de Broeren
20:00  aanvang
Toegang is gratis, consumpties voor eigen rekening.

Aanmelden via site Waanders in de Broeren 

Locatie
Waanders in de Broeren

Artikel delen: